Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
-2°C

ATI-urile pline, cazuri tot mai puține

ATI-urile pline, cazuri tot mai puține

În ultimele 24 de ore s-a consemnat cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele șase  săptămâni. În 8 martie erau notate 35 de cazuri noi de COVID înregistrate în urma testării, iar astăzi au fost anunțate 50 de cazuri după ce s-au efectuat 351 de teste. Media cazurilor noi din această lună ajunge la 98, scăzând pentru prima dată sub 100 de cazuri. Scăderea numărului de cazuri noi se vede atât în rata incidenței, în scădere continuă în ultimele săptămâni, cât și în media cazurilor noi pe ultimele șapte zile. Astăzi, această medie a ajuns la 87,28, cea mai mică din 12 martie.

Cu toate acestea, urmările numărului mare de cazuri din al treilea val pandemic se văd încă la nivelul spitalelor COVID din județ. Sunt astăzi 335 de persoane internate și alte 40 în secțiile ATI COVID. Acesta este numărul maxim de pacienți suportat de sistemul medical sibian în unități ATI, mai fiind libere doar două locuri rezervate cazurilor care intră în secția de obstetrică-ginecologie. În cazul minorilor, din șase paturi disponibile în secția ATI a Spitalului de Pediatrie astăzi sunt ocupate patru.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25091 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 50 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 19.107 de persoane, iar 914 persoane au decedat, unul în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 887 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 890 persoane în izolare la domiciliu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus