Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiu, în top 5 județe care au peste 20% rată de vaccinare

Sibiu, în top 5 județe care au peste 20% rată de vaccinare

Județul Sibiu se află în top cinci județe din țară care au peste 20% rată de vaccinare, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii.

Referindu-se la vaccinare, secretarul de stat a spus că a crescut interesul, însă din datele recente reiese că mai puţin de 10% din populaţie are "o ezitare semnificativă pentru vaccinare".

"Pe datele pe care le avem, sub 10% din populaţie - ceea ce se şi ştia - are o ezitare semnificativă pentru vaccinare. Însă ce este important, este şi accesibilitatea imediată. Mare parte din oameni practic s-ar vaccina dacă ar putea să acceseze imediat, eventual fără o chestiune suplimentară, un efort suplimentar, fie şi de timp. (...) A crescut interesul de la începutul campaniei de vaccinare. Pe datele pe care le avem a crescut dorinţa (de vaccinare - n.r.)", a mai spus secretarul de stat la Digi24, citat de Agerpres.  

În Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş, rata de vaccinare este peste 20%, a adăugat el.

"Pot să vă dau de exemplu top cinci judeţe care au peste 20% rată de vaccinare: Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş. (...) Diametral opus, sigur că avem şi regiuni unde lucrurile ar putea să fie mai bine. (...) Noi oferim acces mai crescut la vaccinuri pentru localităţile care au o incidenţă mai ridicată, tocmai pentru a veni şi cu acest instrument al vaccinării în sprijinul autorităţilor locale", a arătat secretarul de stat. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3752

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus