Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Bolnavii de COVID internați cu forme severe la Spitalul Județean din Sibiu pot fi vizitați de aparținători

Bolnavii de COVID internați cu forme severe la Spitalul Județean din Sibiu pot fi vizitați de aparținători

Bolnavii de COVID care au forme severe ale bolii și sunt internați la Spitalul Clinic Județean Sibiu pot fi vizitați de aparținători, în conformitate cu Ordinul MS 487/09.04.2021.

Potrivit reprezentanților unității medicale, aparținătorii vor trebui să completeze o cerere tip și o declarație pe propria răspundere. Cererea va fi aprobată sau respinsă de medicul curant. La data completării cererii se va face și un triaj epidemiologic. Echipamentele de protecție vor fi asigurate, gratuit, de către cei din spital.

„SCJU Sibiu a elaborat și implementat o procedură privind accesul aparținătorilor pacienților Covid. Conform procedurii, în perioada cu risc epidemiologic crescut, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, accesul aparținătorilor/reprezentanților legali ai pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care prezintă simptome severe de boală, se va face cu obligația de a completa o cerere tip respectiv, o declarație pe propria răspundere. Aparținătorii trebuie să respectare cu strictețe măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. La data completării cererii se realizează și un triaj epidemiologic. Echipamentele individuale de protecţie sunt asigurate cu titlu gratuit de către unitatea sanitară”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Cei care doresc șă-și viziteze bolnavii în strare gravă trebuie să știe că, potrivit cererii, vizita va fi de maxim 5  minute în salonul pacientului, alte 10 minute fiind alocate echipării și dezechipării din echipamentelor de protecție. Este permis accesul unei singure persoane, o singură dată. De asemenea, nu este permisă intrarea cu telefonul mobil sau cu alte obiente în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19. 

„Întrucât nu este permisă introducerea nici unui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții infectați cu COVID-19, vă recomandăm ca la momentul vizitei să nu aveți asupra dumneavoastră asemenea obiecte, inclusiv telefon mobil, legături de chei, ceas, inele, brățări (acestea din urmă trebuie scoase pentru a efectua correct procedurile de dezinfecție a mâinilor). În caz contrar, o să vi se solicite să le lăsați pe toate la intrarea în zona roșie a secției, caz în care personalul SCJUS nu își asumă răspunderea in cazul pierderii sau deteriorării lor”, se arată în cererea elaborată de reprezentanții spitalului. 

Atât cererea, cât și declarația pe propria răspundere sunt disponibile pe pagina web a instituției, după secțiunea noutăți, de pe prima pagină, în dreptul informațiilor cu privire la comunicarea cu aparținătorii. Acestea sunt în format word și pot fi descărcate.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus