Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Carantina pentru Cisnădie, ridicată de vineri noaptea. Se mențin restricțiile de weekend

Carantina pentru Cisnădie, ridicată de vineri noaptea. Se mențin restricțiile de weekend

Carantina zonală aplicată pentru orașul Cisnădie în ultimele trei săptămâni va fi ridicată începând de sâmbătă,  23 aprilie, de la ora 00:00. În oraș se vor menține restricțiile de weekend, aferente ratei de incidență cuprinsă între 4/1000 și 7,5/1000 de locuitori, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu. Incidența calculată pentru astăzi este de 4,21 cazuri la mia de locuitori.

În plus, instituțiile cu atribuții de control își vor intensifica verificările pentru a contribui la scăderea ratei de incidență și diminuarea riscului de răspândire comunitară a virusului SARS CoV-2, mai arată sursa citată.

"În ceea ce privește situația epidemiologică din orașul Cisnădie, aceasta a fost analizată de Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor generate de epidemii. Direcția de Sănătate publică Sibiu a întocmit analiza de risc în vederea obținerii avizului Institutului Național de Sănătate Publică, de ridicare a măsurii de carantină zonală. Institutul Național de Sănătate Publică a emis aviz favorabil de ridicare a măsurii de carantină zonală începând cu data de 23.04.2021 orele 00:00, însă datorită faptului că rata de incidență este în continuare crescută, se vor aplica măsurile prevăzute de legislația în vigoare aferente ratei de incidență cuprinsă între 4/1000 și 7,5/1000 de locuitori, iar instituțiile cu atribuții de control își vor intensifica verificările pentru a contribui la scăderea ratei de incidență și diminuarea riscului de răspândire comunitară a virusului SARS CoV-2", transmite Andreea Ștefan.

Orașul a intrat în carantină în data de 2 aprilie, la o incidență de 6,37 cazuri la mia de locuitori, ajungând, trei săptămâni mai târziu, la 4,21.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2956

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus