Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Locuri de joacă pentru câini. Fodor: Nu vă pot da un termen, să spun o lună - două, dar cât mai repede

Locuri de joacă pentru câini. Fodor: Nu vă pot da un termen, să spun o lună - două, dar cât mai repede

Consilierii locali au votat joi, în unanimitate, amenajarea primelor locuri de joacă pentru câini în municipiul Sibiu, însă deocamdată primarul Astrid Fodor nu poate preciza când va fi gata un astfel de loc de recreere pentru patrupede şi stăpânii acestora.

Întrebată de lidera consilierilor USR-PLUS, Diana Mureşan, când va fi gata primul loc de joacă pentru câini în municipiul Sibiu, Astrid Fodor a declarat: "Nu vă pot da un termen, să spun o lună - două, dar cât mai repede."

Primarul Astrid Fodor a precizat că este posibil ca aceste locuri de joacă pentru câini să fie în două din cele mai mari parcuri ale municipiului Sibiu, Parcul Sub Arini şi Parcul Tilişca.

Citește și Primăria, Mureșan, Bibu, Bokor și alți șase consilieri: cum tot lucrează aleșii la ”complexele” parcuri pentru câini

Peste 800 de sibieni au semnat o petiţie online pentru amenajarea de locuri de joacă pentru câinii de companie în municipiul Sibiu.

"Ideea de 'Loc de joacă pentru câini' reprezintă un spaţiu public ingrădit, special amenajat, unde oamenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie, unde câinii pot să socializeze, astfel fiind mult mai puţin predispuşi la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresivitatea şi lătratul in exces. Un astfel de loc reprezintă un mediu adecvat in care câinii pot alerga fără lesă, fără a fi in pericol de a ajunge pe carosabil şi/sau a deranja alte persoane care nu agreează apropierea de un câine sau faţă de persoanele care manifestă temeri. Totodată, se asigură distracţie şi socializare pentru stăpânii de patrupede canine", se arată în petiţia online.

(Agerpres)

Vizualizari: 1591

Comentarii

4 comentarii

Dan

Acum 8 luni

Multumim ca ne veti ingradi parcul pt ca 800 de sibieni vor loc special pt cainii lor. Sa isi cumpere teren, la orice cerinta a 800 de oameni veti da curs cererii indiferent cat de aberanta este?
Raspunde

Dan

Acum 8 luni

800 de oameni cer sa ne taiati din parc pt cainii lor si va conformati, avem lege din anul 2000 care interzice scoaterea cainelui fara lesa si botnita si nu sunteti in stare sa dati oamenda pt asta. Maria Sa cainele, ne inchiman in fata unei javre.
Raspunde

Adi

Acum 8 luni

Ne bucuram sa aflam de la d-na primar ca locul special pt socializarea cainilor se va rezolva in regim de urgenta. Din moment ce altceva nu se face in regim de urgenta inseamna ca sibiul nu are alte probleme. Mai bine ati da banii aia pt a ii trata psihic pe cei care vor sa ne taie din parcul sub arini pt a face loc special pt caini.
Raspunde

Teo

Acum 8 luni

Uite asa, in loc de o plimbare linistita prin parc,vom avea parte de urlete si latrat de caini,de mizerii pe alei si pe iarba, iar stapanii vor fi mandri de performantele potailor lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus