Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Preşedintele SUA Joe Biden recunoaște genocidul armen de acum 106 ani. Turcia reacționează

Preşedintele SUA Joe Biden recunoaște genocidul armen de acum 106 ani. Turcia reacționează

Preşedintele SUA Joe Biden a recunoscut sâmbătă genocidul armean sâmbătă, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915, relatează Agerpres.

În declaraţia tradiţională a Casei Albe difuzată cu ocazia zilei de comemorare, 24 aprilie, se menţionează pentru prima dată cuvântul ''genocid''.

„Americanii îi onorează pe toţi armenii care au pierit în genocidul care a început pe 24 aprilie în urmă cu 106 ani”, a scris Joe Biden.

„Afirmăm istoria. Nu facem acest lucru pentru a copleşi pe nimeni, ci pentru a ne asigura că ceea ce s-a întâmplat nu se va mai repeta niciodată”, a adăugat el.

Imediat după difuzarea comunicatului de presă de către Casa Albă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat „politizarea de către terţi” a dezbaterii din jurul acestei perioade a istoriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus