Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Cinci sibieni întorși din străinătate au fost amendați pentru că au refuzat să stea în carantină

Cinci sibieni întorși din străinătate au fost amendați pentru că au refuzat să stea în carantină

Patru bărbați din Apoldu de Sus și unul din Copșa Mică au fost amendați de poliție ieri, după ce au fost depistați în afara domiciliului, deși ar fi trebuit să fie în carantină. 

Este vorba despre patru bărbați, în vârstă de 26, 45, 47 și 53 de ani, toți domiciliați în Apoldu de sus și de un bărbat de 41 de ani din Copșa Mică, toți reveniți din străinătate, motiv pentru care li s-a impus carantinarea la domiciliu, transmite Prefectura Sibiu. Primii au fost sancționați cu câte 1.000 de lei fiecare, în timp ce bărbatul din Copșa a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 9.000 de lei. 

Totodată, cei 122 de polițiști care au participat ieri la acțiunile organizate în contextul stării de alertă au verificat 805 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 194 mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun. 

Cu această ocazie, polițiștii sibieni au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, dintre care 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și șase sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus