Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Recomandările autorităților sibiene pentru sărbătorile pascale: evitarea zonelor aglomerate și respectarea măsurilor de prevenție

Recomandările autorităților sibiene pentru sărbătorile pascale: evitarea zonelor aglomerate și respectarea măsurilor de prevenție

Reprezentanți Instituției Prefectului Sibiu au transmis o serie  de recomandări ale specialiștilor în sănătate publică care ar trebui aplicate de sărbătorile pascale, în contextul situației epidemiologice din Sibiu. Deși incidența ncidența cazurilor de COVID-19 în județul Sibiu este în scădere în ultima săptămână, îîn continuare se înregistrează un număr semnificativ de cazuri noi de îmbolnăvire (în medie 60 cazuri/zi), cu transmitere comunitară.

„Recomandăm populației, inclusiv persoanelor vaccinate, să evite zonele aglomerate, contactul cu persoanele bolnave și să respecte cu strictețe măsurile preventive cunoscute (portul corect al măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor) pe toată perioada în care se află în afara locuinței. Pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase tradiționale din noaptea de Paști (01-02.05.2021), este permisă circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 20.00-05.00, fără a se forma grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

În timpul participării la slujbele care se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, solicităm tuturor participanților aplicarea regulilor de protecție sanitară, conform legii. De asemenea, vor fi respectate normele de prevenire a incendiilor de către toate persoanele care doresc să ducă acasă tradiționala Lumină de Paști”, transmit reprezentanții prefecturii Sibiu.

De asemenea, fiind stare de alertă, autoritățile recomandă sibienilor să  petreacă sărbătorile care se apropie în cerc restrâns, cu familia, întrucât reuniunile în spații publice sau private nu sunt permise.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus