Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Fără vaccinare non-stop, deocamdată, la Spitalul Militar din Sibiu

Fără vaccinare non-stop, deocamdată, la Spitalul Militar din Sibiu

La Spitalul Militar „Dr. Alexandru Augustin”, din Sibiu, nu va funcționa, deocamdată, în regim de 24/24 de ore un centru de vaccinare în care persoanele să se vaccineze fără programare. Potrivit reprezentanților unității medicale militare, centrul din Sibiu nu este centru regional de depozitare a dozelor de vaccin, drept urmare, nu face parte dintr-o primă etapă de vaccinare maraton, propusă în cadrul unui proiect pilot, în urmă cu câteva zile, de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Proiectul ar urma să înceapă din 4 mai.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, declara că, în speranța de a crește numărul românilor imunizați va începe un proiect-pilot din 4 mai prin care în spitalele militare se va putea face vaccinare la orice oră, fără programare. Practic, de la începutul lunii mai, oricine dorește se poate vaccina în spitalele militare. Ministrul preciza că proiectul va fi implementat în toate cele 11 spitale militare din țară. Cu toate acestea, spitalul militar din Sibiu, nu se încadrează.

În urma unei solicitări făcute de reporterii Turnul Sfatului, reprezentanții unității spitalicești spun că spitalul militar nu este și centru regional de depozitare a dozelor de vaccin și nu face parte în această primă etapă.

„Ministerul Apărării Naționale participă la efortul național de vaccinare a populației generale împotriva COVID-19 și, prin Direcția medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcționare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu nu este și centru regional de depozitare a dozelor de vaccin și nu face parte în această primă etapă, din proiectul mai sus menționat”, transmite Cpt. Viorela Varna, Șef compartiment secretariat și relații publice.

 

         

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Judetu

Acum 1 an

E I bine ca Sibiul care are aeroport primește vaccinurile cu dubita de la Brasov care le primește tot cu dubita de la București. Nu este de mirare ca cei care sunt prima mana au nenumărate centre de vaccinare și opțiuni aici ajungând ce refuza ei.Asta va fi viata după regionalizare cand nu se vor mai lua decizii la nivel local lucru carea se va întâmpla cu toate reședințele de județ care nu vor fi centre regionale.
Raspunde

Newman

Acum 1 an

Este normal...armata are program de bugetar.Se vede ca nici paza sau apararea unitatii nu o pot face.Exemplu Academia fortelor terestre care are angajata firnma de paza, ca orice intreprindere.Nu mai amintim ca nici mancarea nu o mai pregatesc militarii.Au firme de caterinca care le-o prepara! De aceea trebuie facut bugetul armatei cat mai mare , ca sa poata angaja firme de paza, curatenie, gastronomie ..etc! Normal, mai ales pentru cum s-au purtat cu acest popor la revolutie.Au fost cei mai viteji, pentru ca numai ei aveau arme.
Raspunde

Petru

Acum 1 an

Am inteles ca se scoate la concurs un post pentru intretinerea echipamentului militarilor (cusut nasturi la veston, petlite si cheutorile de la gat -mos si baba).
Raspunde

CetateanulEs

Acum 1 an

De ce nu ar face un maraton non stop de un an de pandemie sa testeze eficienta la covid a medicamentelor existente pe piata? De ce nu ar cerceta serios si responsabil si s-ar strădui oamenii inteligenti ai acestei tari sa gaseasca un tratament bun la covid si sa nu mai lasa oamenii sa moara cu protocoale ineficiente, dar bănoase pentru unii? De ce atatia bani cheltuiti si oameni si resurse implicate pentru un aer la -80 grade, facut repede si in care producătorul spune pe prospect ca este in test până în 2023 și iti asumi injectarea lui si nu se face nimic pentru a găsi un medicament de zeci de ani de pe piata care sa fie eficient? Mult mai ieftin, mult mai testat, mult mai la indemana a fi luat doar cand esti bolnav, daca esti bolnav si lăsat organismul in pace, sistemul imunitar nu are voie sa fie poligon de testare.
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 1 an

Te străduiești cam mult să infamezi spiritele cu acest comentariu copy-paste :)
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Prea multi "de ce" fără răspuns ! Profesioniștii mai tineri sunt cam incompetenți și leneși, cei in vârstă s-au blazat tot încercând să facă ceva fara ecou. Cam asta e situația. Prostia asta cu specializările pe domenii restrânse, face că un doctor tânăr să nu mai privească pacientul in ansamblul lui, ci doar pe bucăți. Iar omul, ce sa vezi, e un tot creat în armonie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus