Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Prima zi de Paști în județul Sibiu: numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut de mai bine de două ori

Prima zi de Paști în județul Sibiu: numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut de mai bine de două ori

În ultima zi a acestei săptămâni, autoritățile centrale anunță cel mai mare număr de noi cazuri de Covid-19 înregistrate în județul Sibiu în ultimele șapte zile.

57 de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în rândul locuitorilor județului Sibiu în ultimele 24 de ore, potrivit comunicatului emis imediat după prânzul zilei de duminică de către Grupul de comunicare strategică. Numărul noilor cazuri este de mai bine de două ori mai mare decât cel anunțat cu o zi în urmă, când Grupul de comunicare strategică anunța că în județul Sibiu au fost confirmate 21 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De altfel, cele 57 de noi cazuri reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri de Covid-19 contabilizate de autoritățile centrale în ultima săptămână.

Cele 57 de cazuri au fost descoperite după efectuarea a 121 de teste, anunță Instituția Prefectului Sibiu. Un număr de teste mult mai mic decât cel anunțat în cursul zilei de sâmbătă - 233.

Evoluția noilor cazuri de Covid-19 în județul Sibiu

Sursa datelor: Grupul de comunicare strategică

Duminică, 2 mai – 57 de noi cazuri

Sâmbătă, 1 mai - 21 de noi cazuri

Vineri, 30 aprilie - 48 de noi cazuri

Joi, 29 aprilie – 46 de noi cazuri

Miercuri, 28 aprilie – 55 de noi cazuri

Marți, 27 aprilie – 50 de noi cazuri

Luni, 26 aprilie - 33 de noi cazuri

Creșterea bruscă a numărului de noi cazuri nu se reflectă, însă, și în incidența Covid-19, care se calculează raportat la cifrele ultimelor 14 zile. Astfel, duminică, 2 mai, incidența la nivelul județului Sibiu era calculată la 1,73 de cazuri la mia de locuitori, comparativ cu incidența de 1,82 anunțată în cursul zilei de sâmbătă, 1 mai.

La începutul acestei săptămâni, adică în cursul zilei de luni, incidența noilor cazuri de Covid-19 era anunțată a fi de 2,20 cazuri la mia de locuitori. 

Incidența de 1,73 de cazuri la mia de locuitori plasează Sibiul pe locul zece în topul județelor cu cele mai mari probleme în ceea ce privește numărul de infectări cu SARS-CoV-2, fiind considerat un județ în zona ”galbenă” (zona în care intră județele cu o incidență de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori). În zona verde, în acest moment sunt 28 de județe din România.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus