Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Trei obiective majore pentru municipiul Sibiu, pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții

Trei obiective majore pentru municipiul Sibiu, pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții

Compania Națională de Investiții are în prezent, în diverse faze de analiză, zeci de proiecte din județul Sibiu, printre ele regăsindu-se și trei obiective majore din municipiul Sibiu.

Primul și cel mai avansat din punct de vedere al documentației vizează reabilitarea, consolidarea, modernizarea și dotarea bazinului de natație Olimpia. Deși în ultimii ani aici s-au investit sume considerabile, starea generală a bazinului Olimpia rămâne una precară, acesta fiind închis publicului de mai bine de un an, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, conducerea CNI a explicat că referitor la bazinul Olimpia ”a fost demarată procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare, faza DALI”. Directorul Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Darius Mara, a confirmat că bazinul urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, CSM Sibiu făcând toate demersurile necesare. De altfel, conducerea CSM Sibiu spune că și baza sportivă din cartierul Valea Aurie, cunoscută sub numele de ”Terenul de rugby Bebe Boboc” ar urma să fie modernizat, de data aceasta prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Un alt proiect aflat pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții se referă la reamenajarea scenei de spectacole și a amfiteatrului de pe lacul din Muzeul Astra. Directorul Muzeului Astra a declarat încă de anul trecut că proiectul se află într-o stare avansată, fiind predat CNI.

Conform directorului CNI, acesta a fost inclus în cadrul subprogramului ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor”. Important de menționat că Muzeul Astra și scena de pe lac implicit au atras în 2020, în ciuda numeroaselor restricții impuse de pandemie, peste 300.000 de vizitatori, fiind principalul obiectiv turistic al Sibiului.

Pe aceeași listă și în cadrul aceluiași subprogram al Companiei Naționale de Investiții se regăsește și proiectul de reabilitare și modernizare a Sălii Thalia, acolo unde își desfășoară activitatea Filarmonica de Stat din Sibiu.

Vizualizari: 5161

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus