Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
24°C

Sibiancă amendată cu 1.000 de lei pentru că nu a vrut să stea în carantină

Sibiancă amendată cu 1.000 de lei pentru că nu a vrut să stea în carantină

O femeie revenită din străinătate a fost amendată cu 1.000 de lei după ce autoritățile au descoperit că nu a respectat carantina. Totodată, au fost aplicate peste 70 de amenzi celor care au fost prinși fără mască sau au ieșit din casă pe timpul nopții fără motiv.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 112 polițiști. 

Cei 112 polițiști aflați în teren ieri pentru a vedea dacă măsurile sunt respectate în contextul stării de alertă au verificat 769 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 201 mijloace de transport, din care 48 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.500 de lei. Dintre acestea, o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei a fost pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unei femei în vârstă de 32 de ani, carantinată în localitatea Marpod, revenită din străinătate. 

Alte 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, transmite Prefectura Sibiu.

De asemenea, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelorau efectuat 12 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus