Luni,
27.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Barna spune că a propus ca românii vaccinaţi să poată participa la nunţi, botezuri, meciuri de fotbal

Barna spune că a propus ca românii vaccinaţi să poată participa la nunţi, botezuri, meciuri de fotbal

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri, la Sibiu, că a propus în cadrul Guvernului ca românii vaccinaţi să poată participa pe stadion la următorul meci din Cupa României, dar şi în număr mare la nunţi, botezuri sau să se cazeze în hoteluri şi să ia masa la restaurant.

"Tot astăzi, la Guvern, a fost şedinţa Comitetului Interministerial care propune şi fac propuneri pentru modificarea restricţiilor şi pentru ridicarea graduală a acestor restricţii, care există în momentul de faţă. Eu am propus prin intermediul colegei mele, secretarul de stat Elena Tudose, am propus mai multe măsuri în zona a ceea ce înseamnă mişcare sportivă, deschiderea şcolilor sportive şi a spaţiilor de sport pentru persoanele vaccinate. De asemenea, celelalte măsuri care s-au discutat şi care vor fi propuse Coaliţiei şi CNSU, săptămâna viitoare, ţin de accesul în hoteluri şi restaurante, în proporţie de 100 % pentru persoanele vaccinate sau se discută şi de variante alternative, eu am propus o variantă cu 50 % grad de ocupare dacă nu se foloseşte acest criteriu al persoanelor vaccinate şi ar fi acces pentru orice persoană. Ideea este şi asta încercăm să fim foarte expliciţi: toate măsurile acestea de reducere graduală a restricţiilor trebuie gândite pentru a păstra prioritatea pe vaccinare. (...) Evenimentele private, nunţi, botezuri, evenimentele unde îţi doreşti să ai familia alături în număr cât mai mare, intenţionăm să fie posibile pentru persoane vaccinate", a spus Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepremierul a menţionat că a propus ca următorul meci din Cupa României să aibă loc cu public limitat pe stadion şi doar spectatori vaccinaţi.

"De asemenea, vorbeam de măsuri în domeniul sportului, am propus şi este o propunere pe care am înaintat-o împreună cu colegul meu, parlamentarul Tudor Pop, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, ca în Cupa României meciul care urmează să fie organizat în perioada următoare să fie un eveniment fanion, de test, în care să poată participa un număr limitat de persoane, pe stadion, dar tot aşa, doar persoane vaccinate", a mai afirmat Dan Barna.

(Agerpres)

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus