Luni,
27.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Municipiul Sibiu intră de duminică în ”scenariul galben”. Se redeschid restaurantele în interior

Municipiul Sibiu intră de duminică în ”scenariul galben”. Se redeschid restaurantele în interior

De duminică, restaurantele din municipiul Sibiu se vor putea deschide cu servire în interiorul locațiilor la o capacitate de 30%, anunță Instituția Prefectului. Municipiul intră de duminică sub măsurile de prevenție aferente pragului de incidență între 1,5 și 3 / 1000 de locuitori, astfel că o serie de restricții vor fi ridicare. În continuare, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura. Este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani atât în spațiile închise cât și în cele deschise, la nivel național, indiferent de rata de infectare din localitatea respective.

Astfel, se permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 22:00. Terasele pot funcționa, la fel ca și până acum, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă după ora 22:00 cu excepția motivelor justificate.

Toate aceste măsuri sunt valide pentru următoarele 14 zile, începând de duminică, însă în funcție de nivelul ratei de incidență, în situația în care numărul cazurilor pozitive va crește peste 3 la mia de locuitori Municipiul Sibiu se va putea reîntoarce sub restricțiile mai severe.

Vizualizari: 12425

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marioara

Acum 4 luni

Mai bine ar fi redeschis scolile! dar, de... Scolile nu aduc bani la buget, iau bani de la buget. Ipocritii de guvernanti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus