Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

O femeie carantinată a fost prinsă două zile la rând că a plecat de acasă, fără voia autorităților

O femeie carantinată a fost prinsă două zile la rând că a plecat de acasă, fără voia autorităților

O femeie din Marpod a primit o amendă de 3.000 de lei ieri, după ce deja fusese amendată o dată cu o zi în urmă, cu 1.000 de lei. Motivul celor două sancțiuni contravenționale aplicate a fost același – a refuzat să stea în carantină. Autoritățile sibiene au mai aplicat ieri alte peste 60 de amenzi celor prinși fără mască de protecție sau că au plecat de acasă pe timpul nopții fără motiv.

Femeia, în vârstă de 32 de ani, carantinată în localitatea Marpod, se întorsese recent din străinătate și trebuia să stea la domiciliu pentru câteva zile, însă a decis să ignore măsura. Prima dată a fost prinsă miercuri. Polițiștii au descoperit că nu era acasă, așa că au amendat-o cu 1.000 de lei. Ieri situația s-a repetat, motiv pentru care a fost amendată cu alți 3.000 de lei. 

109 polițiști aflați ieri în teren au verificat 636 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au verificat 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 174 mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport în comun, anunță Prefectura Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei. Dintre acestea, 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.750 de lei au fost pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și opt sancțiuni contravenționale în valoare de 3.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării tuturor activităților de verificare a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus