Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

900 de doze de vaccin au fost administrate în primul week-end de drive-through la Cazarma 90

900 de doze de vaccin au fost administrate în primul week-end de drive-through la Cazarma 90

Aproape 900 de doze de vaccin împotriva virusului SARS CoV-2  au fost administrate în acest week-end, în parcarea Cazarma 90, acolo unde a fost organizat primul centru de tip drive-through din județul Sibiu. De asemenea, peste 600 de doze de vaccin au fost administrate celor care au ales duminică să meargă la Summitul muzical al vaccinării organizat de Consiliul Județean la Sala Thalia. Ambele evenimente vor continua în Sibiu.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în acest sfârșit de săptămână, s-au administrat 893 de doze de vaccin împotriva virusului SARS CoV-2 în cadrul primului centru de tip drive-through din județul Sibiu. Dintre acestea, 419 doze au fost administrate sâmbătă, 407 fiind prima doză administrată și 12 doze fiind rapeluri și 474 de doze au fost administrate duminică, 468 fiind prime doze administrate și șase fiind rapeluri. Vaccinările au fost făcute cu serul Pfizer.

Colonel dr. Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu, spune că evenimentele organizate în week-end pe vaccinare au fost de un real succes.

„Ambele evenimente de pe week-end și drive-through și summitul de vaccinare organizat de Consiliul Județean la Sala Thalia au fost evenimente de succes. La drive s-au vaccinat aproape 900 de persoane și la la Sala Thalia au fost 630 de persoane într-o singură zi. Au fost evenimente care și-au atins scopul, depășind estimările pe care le-am făcut. Cifrele arată că oamenii au venit și mă bucură foarte tare acest fapt”, spune directorul DSP.

Potrivit acestuia, ambele evenimente vor continua. Centrul de tip drive-through va funcționa zilnic, între orele 9.00 și 19.00 atât timp cât oamenii vor veni să se vaccineze în cadrul său, iar evenimentul de la Sala Thalia se va reorganiza după 21 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus