Luni,
27.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Dan Barna, explicații după ce DLAF l-ar fi reclamat la DNA. ”Nu este vorba despre persoana mea”

Dan Barna, explicații după ce DLAF l-ar fi reclamat la DNA. ”Nu este vorba despre persoana mea”

Newsweek.ro a prezentat în această dimineață informația conform căreia vicepremierul Dan Barna ar fi una din cele patru persoane pe care Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) le-a reclamat la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Conform unui răspuns transmis DLAF către publicație, în cazul a două programe finanțate cu bani europeni și conduse de Dan Barna, „Punți Comunitare” și „SES-am deschide-te!” au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală. Din acest motiv, instituția a procedat la întocmirea actelor de sesizare. ”Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție”, anunță DLAF.

”Barna: Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul”

Dan Barna susține însă că până acum nu a primit nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea sa în vreo notă de constatare, care să fie trimisă la DNA. ”Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”, susține vicepremierul.

El arată faptul că în nota de constatare face referire la patru persoane: expert cu atribuții în recrutare și manageri de structuri de economie socială. ”Eu nu am avut în proiectele menționate niciuna din aceste calități, poziția mea fiind de expert antreprenorial. Deci concluzia logică pornind de la răspunsul transmis de DLAF presei ar fi că nu este vorba despre persoana mea. Acest lucru mi-a fost de altfel comunicat și pe parcursul întâlnirii avute cu personalul DLAF acum câteva săptămâni când mi-au spus că nu au reținut nici o faptă ilegală în ceea ce mă privește. Am solicitat nota de constatare de la DLAF, dar până în acest moment nu am primit nici o informație oficială”.

”Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile. Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete. Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă - confirmate sau nu apoi de organele competente - nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu. Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi mențin solicitarea și aștept că DLAF să o finalizeze” – vicepremierul Dan Barna

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus