Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Nouă candidați pentru conducerea Tursib. Trei se întrec pentru ambele posturi de director

Nouă candidați pentru conducerea Tursib. Trei se întrec pentru ambele posturi de director

Nouă este numărul dosarelor depuse în cadrul procedurii de selecție a viitorului director general și, respectiv, director tehnic ai societății de transport public a municipiului Sibiu.

Este a doua procedură de selecție pe care Consiliul de administrație al Tursib o organizează în acest an pentru cele două posturi. Primul concurs, lansat în luna ianuarie a acestui an, a fost anulat după ce – în urma retragerii lui Dan Căprariu, directorul general din acea vreme – Consiliul de administrația a considerat că ceilalți candidați nu întrunesc condițiile de a promova pentru cele două posturi. A doua procedură de selecție a fost reluată în martie, ziua de 7 mai 2021 fiind termenul limită de depunere a candidaturilor.

”Acum au fost depuse nouă dosare. Patru pentru postul de director general și cinci pentru postul de director tehnic. Dar trei dintre candidații pentru funcția de director general candidează și pentru postul de director tehnic”, arată Mircea Ovidiu, președintele Consiliului de administrație al Tursib.

Deocamdată, cele nouă dosare sunt în curs de verificare a conformității. ”Probabil că săptămâna viitoare va fi încheiată analiza dosarelor. Apoi vor fi reluate celelalte etape”, mai arată Mircea Ovidiu. Celelalte etape includ susținerea unui interviu și a unei probe scrise, iar președintele CA nu a putut anunța un termen exact al finalizării procedurii de selecție. ”Nu știu dacă luna aceasta vor fi finalizate toate etapele”.

Mai nou, numele candidaților pentru diferite posturi din administrație nu mai sunt făcute publice, fiind invocate normele privind protecția datelor personale.

Singura persoană care și-a anunțat public intenția de a candida este Zeno Sârbu, actualmente manager interimar al Tursib. Înainte de numirea sa interimară, Zeno Sârbu a fost director tehnic al societății, post pentru care a anunțat că va candida în continuare.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ioan

Acum 8 luni

Daca nu se facea publica tentativa de manareala, acum Tursib il avea pe acelasi Capraru in funcita de director general. Felicitari, insistati pe toate concursurile de la institutiile si societatiile publice ale Sibiului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus