Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Constructorii închid circulația pe aproape 500 de metri din Calea Dumbrăvii începând de sâmbătă

Constructorii închid circulația pe aproape 500 de metri din Calea Dumbrăvii începând de sâmbătă

Timp de o lună și jumătate circulația pe o porțiune de 460 de metri din zona unde Calea Dumbrăvii are sens unic va fi închisă. Restricțiile au fost adoptate pentru a face loc șantierului de modernizare a străzii.

Restricțiile vor intra în vigoare de sâmbătă, 15 mai 2021, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului și vor rămâne în vigoare timp de aproximativ 45 de zile. ”Până la începutul lunii iulie, un tronson al Căii Dumbrăvii se închide pentru execuția lucrărilor de modernizare: porțiunea dintre str. Bahluiului și str. Argeșului”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Restricțiile au fost avizate de Comisia de circulație de la nivelul Primăriei în cursul zilei de miercuri. Comisia a avizat și rutele ocolitoare. Pentru deplasarea dinspre Cimitirul Municipal spre oraș, autovehiculele vor fi direcționate pe str. Bahluiului – str. Goethe – str. Argeșului – str. Calea Dumbrăvii. Pentru deplasarea dinspre str. Arieșului se pot utiliza străzile Bacovia și Putnei – str. Prof. Victor Lazăr – str. Gh. Dima. Șoferii sunt rugați să circule cu atenție sporită în această zonă și să respecte semnalizarea rutieră care va fi amplasată de constructor, cu avizul Comisiei de Circulație”, mai transmit autoritățile.

De la începutul lunii martie a fost deschis șantierul de modernizare a Căii Dumbrăvii, pe porțiunea cuprinsă între str. Ludoș și bd. Mihai Viteazul, lucrare al cărei termen contractual este de 14 luni (în care nu intră și lunile de iarnă). Proiectul, după cum anunță Primăria Sibiu, are în vedere nu doar amenajarea carosabilului cu o bandă dedicată autobuzelor și a pistelor de biciclete separate de traficul pietonal și auto, ci și modernizarea celorlalte elemente de infrastructură urbană: rețelele de apă și canal, iluminatul public, spațiile verzi. Terra Building, din Sibiu, este firma angajată să execute această lucrare, valoarea contractuală fiind de aproape 19 milioane de lei, cu tot cu TVA. Investiția este susținută din fonduri europene nerambursabile.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibian Neimbecil

Acum 8 luni

Adio la tot ce inseamna spatii verzi si aer curat! Bine ati venit, parcari, blocuri si beton cat cuprinde!
Raspunde

Sibian 99%

Acum 8 luni

va ajung 14 luni sa faceti o lucrare de o asemenea anvergura? eu zic ca e mult prea putin, cel putin 36, 48 de luni ca altfel bate la ochi.
Raspunde

Jethro

Acum 8 luni

Stai liniștit. Lucreaza Terra Building!!! Astia sunt specialisti în toate. Calitatea si rapiditatea vor fi la ele acasa.
Raspunde

Oltean 100%

Acum 8 luni

Am inteles ca planul e sa toarne beton peste tot... ca atat i duce capul pe arhitectii lu' peste prajit, cu scoala facuta la ff. Vo distruge tot spatiul ala verde de langa padurea dumbrava ! Cane esti prost si retardat, nu dai 2 lei pe natura... ca de-aia am ajuns unde suntem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus