Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Farmaciile din Sibiu se pregătesc de testări rapide pentru depistarea COVID-19

Farmaciile din Sibiu se pregătesc de testări rapide pentru depistarea COVID-19

La începutul acestei săptămâni a fost semnat de Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ordinul privind activitatea de testare în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. La acest moment sunt farmacii în Sibiu care s-au arătat interesate de a prelua acest serviciu, însă evaluează posibilitățile de îndeplinire a normelor. Astfel, Felicia Gligor, președintele Colegiului Farmaciștilor din Sibiu spune că testările rapide vor fi posibile în farmaciile din Sibiu, însă, mai durează.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, farmaciile pot opta pentru desfăşurarea activităţii de testare antigenică rapidă pentru depistarea COVID-19 după obţinerea unui aviz temporar emis, în format electronic, de direcţiile de sănătate publică judeţene. Avizul este valabil şase luni, iar farmaciile pot solicita prelungiri succesive cu şase luni.

Citește și „Cum se va desfășura testarea rapidă în farmacii”.

Potrivit Feliciei Gligor, președintele Colegiului Farmaciștilor din Sibiu, în Sibiu sunt farmacii care au optat pentru acest serviciu, însă trebuie să-și pună la punct spațiile în care se vor face testările și, cel mai important, să-și instruiască personalul.

„Deocamdată a fost emis ordinul de ministru. Farmaciile din Sibiu optează pentru a face testări rapide. La momentul acesta își evaluează posibilitățile și spațiile pe care le au pentru a putea îndeplini normele trecute în ordin, pentru că sunt câteva lucruri care trebuie gândite. Astăzi nu avem un răspuns exact prin care să vă spunem unde se vor face aceste teste, dar farmaciile din Sibiu se pregătesc pentru a se angaja la un astfel de serviciu. Este nevoie de un circuit special, de un loc amenajat pentru a se putea lua măsurile de siguranță și trebuie să se facă instruirea farmaciștilor. Este un proces care va dura puțin, nu poate începe chiar de mâine”, a spus Felicia Gligor.

  Ordinul de ministru cu privire la testele rapide făcute în farmacii a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus