Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Școlile din Sibiu rămân în scenariul galben. Nou caz de COVID raportat de ISJ

Școlile din Sibiu rămân în scenariul galben. Nou caz de COVID raportat de ISJ

Unitățile școlare din municipiul Sibiu și alte 166 de școli din județ rămân și săptămâna viitoare în scenariul galben, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. De asemenea, 187 de unități de învățământ sunt în scenariul verde.  În județul Sibiu 30,22% dintre elevi învață în sistem on line.

 Luni, 17 mai, având în vedere rata de incidență pe U.A.T.-uri și cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 raportate de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu, 30,22% din elevi vor desfășura orele în sistem on-line.

În conformitate cu hotărârea nr. 46 din 14.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, pentru perioada 17.05 - 21.05.2021, la nivelul județului Sibiu, situația va fi următoarea:

 - scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 167 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Roșia, Cristian, Poiana Sibiului, Slimnic, Poplaca, Apoldu de Jos, Sadu, Iacobeni, municipiul Sibiu, Loamneș, Arpașu de Jos, Cisnădie, Ocna Sibiului, Copșa Mică, Gura Râului, Bârghiș, Șura Mică, Șelimbăr și Chirpăr – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

 - scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 187 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Un elev a fost testat pozitiv, alți 12 au intrat în on line

De azi, orele se desfășoară în sistem online și la clasa a X-a învățământ special de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu – elev confirmat pozitiv (12 elevi vor învăța în sistem online);.

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 132 cadre didactice (69 au desfășurat ore față în față) și 131 preșcolari și elevi (88 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

În județul Sibiu un număr de 19 549 elevi (30,22%)  desfășoară orele în sistem online.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus