Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

Doar 19 cazuri noi în Sibiu, din peste 260 de teste în ultimele 24 de ore

Doar 19 cazuri noi în Sibiu, din peste 260 de teste în ultimele 24 de ore

Instituția Prefectului anunță că în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 doar 19 de persoane.

În total, până la data curentă au fost vindecate 20.839 de persoane, iar 1.007 persoane au decedat, dintre care două în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv.

Duminică dimineața, la ora 08:00, erau spitalizate un număr de 160 de persoane, dintre care pe ATI 21 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 262 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 967 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 301 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 39 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 112 de polițiști .

Astfel, au fost verificate 744 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 223 de mijloace de transport, din care 10 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 18 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.500 de lei, din care:

-                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina. Este vorba despre 4 persoane de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 22 și 53 de ani, unul din municipiul Sibiu și trei din Copșa Mică, sancționați pentru că fie nu au fost găsiți la domiciliu cu ocazia controlului efectuat de către polițiști, fie au fost depistați în mediul stradal. Doi dintre bărbații din Copșa Mică au mai fost sancționați pentru aceeași abatere.

-                           7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție;

-                           5 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.500 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții  și alte

-                           2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1815

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus