Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Șase decese în cea mai bună zi din spitale, în ultimele două luni

Șase decese în cea mai bună zi din spitale, în ultimele două luni

Cea mai bună zi din punctul de vedere al internărilor în spitalele COVID și secțiile ATI din ultimele două luni aduce cel mai mare număr de decese înregistrat într-o singură zi, în această lună. Instituția Prefectului a anunțat astăzi decesul a șase persoane din rândul celor infectate cu SARS CoV-2 în situația în care în secțiile ATI COVID erau la ora 8 19 persoane internate, cel mai mic număr din 22 februarie. Situația internărilor în spitalele COVID este la fel de bună: 151 de paturi ocupate, o situație întâlnită ultima dată în 14 februarie, atunci când se raportau 149 de persoane în spitalele COVID din județ.

Din cele șase decese consemnate astăzi, trei s-au produs la Spitalul Clinic Județean Sibiu, însă instituția susține că este doar o situație conjuncturală, neexistând o explicație standard pentru un număr de decese mai ridicat într-o singură zi, totul depinzând de foarte mulți factori. ”În cadrul SCJU Sibiu s-au consemnat, în ultimele 24 ore, 3 decese ale unor pacienți Covid. Este vorba despre persoane vârstnice, cu multiple afecțiuni asociate, aflate în stare foarte gravă și care din păcate nu au putut fi salvate de medici. În ceea ce privește  numărul de decese, creșterea sau scăderea acestora este influențată de mai mulți factori cum ar fi etatea pacienților, gravitatea afecțiunilor asociate, evoluția bolii care poate fi una rapidă și agresivă, perioada de internare, etc. Toți acești factori, cumulați pot duce fie la creșterea, fie la scăderea conjuncturală a numărul de decese raportat la o singură zi. Practic, nu există o explicație standard, un tipar după care să putem face aprecieri de acest tip, mai ales dacă ne raportăm la un orizont de timp atât de scurt, care nu are o relevanță asupra evoluției de ansamblu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu, Decebal Toderiță.

Mortalitatea în această lună este în județul Sibiu de 7%, cea mai ridicată exceptând luna mai 2020, atunci când raportul dintre numărul de cazuri pozitive și decese a fost de 12,12%. La nivel național, în această lună procentul de mortalitate este de 8%.

34 de cazuri noi din 646 de teste efectuate

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26271 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 34 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 20870 de persoane, iar 1015 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 646 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1298 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 300 persoane în izolare la domiciliu.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus