Marţi,
28.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Cod portocaliu de inundații în bazinul hidrografic al râului Cibin

Cod portocaliu de inundații în bazinul hidrografic al râului Cibin

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat astăzi că echipajele se pregătesc să intervină în sprijinul cetățenilor, în condițiile în care în bazinul hidrografic al râului Cibin a fost instituit un cod portocaliu de inundații.
        
Începând de astăzi, de la ora 12, până mâine, la ora 12, a fost instituit COD PORTOCALIU de inundații în bazinul hidrografic al râului Cibin. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase, în vederea luării măsurilor ce se impun în această perioadă. Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospecialele și motopompele de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate. 

Situația înregistrată la nivelul județului Sibiu este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Sibiu. Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele hidrologice periculoase, pompierii din cadrul ISU Sibiu sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al inspectoratului.

Pompierii le recomandă cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale și să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus