Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

S-au ieftinit cireșele în Piața Cibin. De la 100 de lei kilogramul, la 30 de lei

S-au ieftinit cireșele în Piața Cibin. De la 100 de lei kilogramul, la 30 de lei

Primele cireșe din acest sezon au apărut în urmă cu o săptămână în Piața Cibin. Prețul unui kilogram era 100 de lei, iar caserolele variau între 20 și 30 de lei, în funcție de greutate. La câteva zile distanță, situația nu mai este aceeași în Piața Cibin. Cireșele s-au ieftinit, iar un kilogram costă între 30 și 40 de lei.

Săptămâna trecută, cireșe se găseau în piață la un singur comerciant, iar prețul acestora era de 100 de lei pe kilogram. Spre deosebire de atunci, sibienii care aleg să meargă acum în piață găsesc cireșe la un preț mai mic de jumătate față de cel inițial, majoritatea producătorilor având la vânzare fructele. Un kilogram de cireșe variază între 30 și 40 de lei, iar varianta cumpărării la caserolă nu mai este disponibilă.

Comercianții spun că fructele sunt aduse din Grecia și că pe măsură ce vor apărea și cireșele românești, prețul lor va scădea de la o zi la alta. „Le-am adus din Grecia, peste puțin timp vor apărea și cireșele românești, prețul lor va scădea de la o zi la alta, oamenii au cumpărat acum mai mult de poftă, dar urmează să cumpere cantități mai mari pentru a pregăti conservele de iarnă”, spune unul dintre comercianți.

Prețul celorlalte produse din Piața Cibin

Spre deosebire de săptămâna trecută, o scădere a prețului se observă și la căpșuni. Dacă acum câteva zile găseam căpșuni cu 15 lei kilogramul, acum prețul maxim este de 10 lei pe kilogram.

Merele costă patru sau cinci  lei, kilogramul de pepene este cinci sau șase lei, castraveții la fel, varza este patru lei, ridichea șase lei roșiile românești variază între 15 și 20 de lei, perele sunt 12 lei, salata este trei lei, o legătură de usturoi verde costă doi lei, iar una de ceapă verde costă 1,5 lei.

Vizualizari: 1195

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Denisa Cucuruz

Acum 5 luni

Daca acum mai multi ani, iubitii nostri sibieni ne duceau la șaorma, la o cina romantica, acum ne iau cateva kile de cireșe si ne duc pe weekend la Dubai! Este emotionant cat s-a dezvoltat Sibiul in ultimii ani! Bogatie, dezvoltare, cultura! Nu banii ne fac pe noi, ci noi facem banii!
Raspunde

Marioara

Acum 5 luni

Le cumpara naiba cu 100 de lei! Poate nici cu 30 nu le cumpara prea multi!
Raspunde

John doe

Acum 5 luni

Mai bine le asteptati pe alea mai ieftine, din Turcia, stropite cu tot ce a inventat industria chimica, vreodata. Acum, serios, fructele de sezon le mananci in sezonul lor.
Raspunde

Gandila

Acum 5 luni

pai cam astea sunt alea de turcia si grecia...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus