Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dosarul polițiștilor șpăgari: opt au fost au fost arestați, doi așteaptă azi decizia judecătorului

Dosarul polițiștilor șpăgari: opt au fost au fost arestați, doi așteaptă azi decizia judecătorului

Din cei 15 polițiști ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sibiu puși sub urmărire penală de către procurorii sibieni, pentru zece a fost solicitată arestarea preventivă. Instanța a aprobat, joi seara, arestarea a opt dintre aceștia, pentru ceilalți doi hotărârea urmând a fi luată în cursul zilei de azi.

Între trei și 29 de infracțiuni de luare de mită, alături de abuz în serviciu și favorizarea infractorului, sunt acuzațiile puse de procurori pe seama celor opt polițiști pentru care judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a încuviințat arestarea în cursul serii de joi. Este vorba de polițiștii Marius Georgel Cruciatu (29 de infracțiuni de luare de mită), Paul Dumitru (17 infracțiuni de luare de mită), Ionuț Daniel Bălănoiu (17 infracțiuni de luare de mită), Sorin Ionel Panțîr (15 infracțiuni de luare de mită), Alexandru Voicu (12 infracțiuni de luare de mită), Horia Valerian Opriș (11 infracțiuni de luare de mită), Ovidiu Sîrbu Cătăneț (opt infracțiuni de luare de mită) și de Cristian Vasile Natea (trei infracțiuni de luare de mită).

”Admite propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 20 mai 2021 până la data de 18 iunie 2021, inclusiv”, se arată în extrasul publicat de site-ul Tribunalului Sibiu din încheierea pronunțată joi seara, la ora 19:10.

Doi dintre polițiștii pentru care procurorii au solicitat arestarea preventivă vor afla decizia judecătorului vineri, de la ora 12:00, într-un dosar disjuns. Este vorba de Eugen Vîlcică (22 de infracțiuni de luare de mită) și Nicolae Tudosiu (tot 22 de infracțiuni de luare de mită).

Pentru ceilalți cinci polițiști puși sub urmărire penală în acest dosar, procurorii sibieni au luat măsura punerii sub control judiciar. Acuzațiile la adresa celor 15 polițiști ar putea să se înmulțească în perioada următoare. După cum arată procurorii, aceștia mai au încă multe interceptări de ascultat și corelat cu noi nume și situații. 

Citește și Ce declarații de avere au polițiștii sibieni reținuți pentru mită. Sume însemnate din pariuri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus