Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Autoritățile pregătesc începerea campaniei de vaccinare în școlile sibiene

Autoritățile pregătesc începerea campaniei de vaccinare în școlile sibiene

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat marți, la finalul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, că autoritățile pregătesc în acest moment începerea campaniei de vaccinare în școlile sibiene, în special la elevii care au împlinit 16 ani.

În ultimele zile s-a putut observa, atât în județul Sibiu cât și în restul țării, o scădere generală a interesului populației pentru vaccinarea anti-Covid. Din acest motiv, autoritățile caută noi metode de impulsionare a cetățenilor.

”Trebuie să venim cu ceva nou. În weekend-ul trecut am avut două maratoane de vaccinare organizate și, după cum ați putut vedea și dumneavoastră, nu putem spune că au avut efectul scontat”, spune prefectul Mircea Crețu.

În perioada următoare Instituția Prefectului, cu sprijinul altor instituții publice, pregătește un nou maraton de vaccinare legat de recreere și petrecerea timpului în aer liber. În funcție de evoluția vremii și a condițiilor meteorologice, autoritățile vor anunța mai multe detalii în perioada următoare.

În paralel, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică, al Inspectoratului Școlar și al mai multor școli din Sibiu și județ, este în lucru o campanie de vaccinare în rândul elevilor.

”Ne adresăm elevilor care au împlinit vârsta minimă de 16 ani. Totodată pregătim mai multe campanii de vaccinare în mediul rural”, mai spune prefectul Mircea Crețu.

Cu scopul de a crește numărul sibienilor care se vaccinează împotriva Covid-19, conducerea Instituției Prefectului anunță că este deschisă la propuneri, inclusiv din mediul privat, pentru a găsi noi soluții.

”Sperăm să reușim creșterea dorinței de vaccinare în rândul populației și așteptăm orice propunere în acest sens, indiferent de unde vin ele”, a concluzionat prefectul județului Sibiu.

Reamintim că medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat deja organizarea unui maraton de vaccinare împotriva COVID-19, în perioada 31 mai -1 iunie, pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, iar dacă până la acea dată Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul Pfizer și pentru copiii între 12 și 15 ani, și aceștia vor putea fi vaccinați în cadrul maratonului.

Vizualizari: 1656

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Jethro

Acum 2 luni

Pentru ce se vaccineaza in grupa asta de varsta? Parca cei tineri nu erau afectati de virus iar daca adultii s-au vaccinat atunci nu ajuta la nimic. Doar ca trebuie sa bifeze si România la capitolul asta sau ca vrea Cretu si Gheorghita? Hai sa fim seriosi.
Raspunde

Jethro

Acum 2 luni

A devenit vaccinarea un sport cumva? Am luat-o razna? Vaccinam tot ce misca? Patrupedele nu trebuie vaccinate?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 1 lună

Sa mai astepte 4 saptamani pana se ia vacanta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu

Acum 1 lună

Mici și manelele
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Organizația America's Frontline Doctors, moțiune pentru oprirea autorizării federale a serurilor Covid la minorii sub 16 ani Un grup de părinți și medici, cu implicarea organizației politice de dreapta „America's Frontline Doctors” (AFLDS), a depus o moțiune la o instanță federală, redactată de avocatul Thomas Renz, prin care solicită un ordin de restricție temporară „pentru a împiedica extinderea autorizației de urgență a FDA pentru utilizarea vaccinurilor COVID-19 la copiii cu vârsta mai mică de 16 ani", potrivit unei declarații făcute vineri, informează LifeSiteNews. „Nu am văzut niciodată atât de multe efecte secundare la vreun vaccin și FDA să nu ia măsuri”, a declarat Dr. Angelina Farella, director medical pediatric al AFLDS. „Vaccinul împotriva rotavirusului a fost retras pentru 15 cazuri de efecte secundare neletale, iar vaccinul împotriva gripei porcine a fost retras pentru 25 de decese. Dar acum, după propriile date ale CDC, asistăm la o creștere de 12.000 la suta a deceselor din cauza acestor vaccinuri și ei încă mai discută despre administrarea acestora copiilor noștri.” „Copiii noștri nu ar trebui să fie niciodată parte a unui experiment”, a continuat ea. „Nu ar trebui să se acorde autorizații sau mandatări suplimentare. Vrem să păstrăm standardele de siguranță stabilite anterior.” Dr. Farella a citat, de asemenea, statistici ale Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), care confirmă că „copiii prezintă un risc statistic zero pentru COVID-19, ceea ce face ca extinderea autorizației de urgență la copiii mai mici să fie inutilă din punct de vedere medical".

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus