Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

A murit William Shakespeare, primul bărbat vaccinat împotriva COVID-19

A murit William Shakespeare, primul bărbat vaccinat împotriva COVID-19

Britanicul William Shakespeare, devenit cunoscut în toată lumea după ce a fost primul bărbat vaccinat cu serul de la Pfizer-BioNTech împotriva noului coronavirus, a murit în urma unei afecţiuni fără legătură cu acesta, relatează DPA, citat de Agerpres.

Poreclit ''Bill'', bărbatul în vârstă de 81 de ani a fost a doua persoană din Marea Britanie care a primit un vaccin împotriva coronavirusului în afara unui studiu clinic.

Imaginile cu el la vaccinare, la Spitalul Universitar din Coventry, în decembrie anul trecut - la scurt timp după Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani - au apărut în relatări din media internaţionale, printre acestea numărându-se un articol publicat de New York Post cu titlul ''Taming of the Flu'' (''Îmblânzirea gripei''), aluzie la comedia ''Îmblânzirea scorpiei'', a dramaturgului William Shakespeare.

Bill era internat într-o secţie a spitalului la vremea la care a primit vaccinul.

El a fost un susţinător al Partidului Laburist din Marea Britanie, iar un reprezentant al acestei formaţiuni politice i-a confirmat decesul marţi.

Shakespeare, care a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral, a fost mândru că a fost una dintre primele persoane care au primit vaccinul, a declarat soţia sa, Joy, într-un comunicat emis de Spitalul Universitar din Coventry şi Warwickshire NHS Trust.

''Bill a fost atât de recunoscător că i s-a oferit ocazia să devină unul dintre primii oameni din lume cărora li s-a administrat vaccinul'', a povestit soţia sa. ''Era ceva de care era foarte mândru - îi plăcea să vadă relatările din media şi impactul pozitiv pe care a reuşit să îl aibă asupra vieţii multora'', a adăugat ea.

''Vorbea deseori cu oamenii despre asta şi ori de câte ori putea încuraja întotdeauna pe fiecare să îşi facă vaccinul'', a precizat Joy.

Shakespeare, tată a doi copii şi bunic pentru patru nepoţi, locuia în Brownshill Green, Coventry, şi a decedat joia trecută la Spitalul Universitar din Coventry.

foto BBC

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2116

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Si alde Catu face lobby pt. vaccinare! Cattt!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus