Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Polițiștii sibieni lucrează la destructurarea unei grupări infracționale care prelua firme cu capital important. „O firmă a fost evaluată la 10 milioane de euro”

Polițiștii sibieni lucrează la destructurarea unei grupări infracționale care prelua firme cu capital important. „O firmă a fost evaluată la 10 milioane de euro”

Polițiștii sibieni de la investigarea criminalității economice pun astăzi în aplicare 10 percheziții la firme din mai multe județe din țară și șapte mandate de aducere, într-un dosar în care se cercetează efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov și sector 3 București, Serviciului de Investigații Criminale Cluj și Sibiu efectuează 10 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județul Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București. De asemenea, sunt puse în executare 7 mandate de aducere.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals.  

În fapt, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un sibian, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice au demarat cercetările care au condus la conturarea acestei grupări cât și a modului de operare. Astfel, în urma investigațiilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că modul de operare al grupării consta în preluarea frauduloasă de la titularii unor societăți comerciale a părților sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societății, prin înaintarea unor documente de cesiune false către O.N.R.C., profitând de contextul pandemiei, când astfel de operațiuni puteau fi efectuate și online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

Un alt mod de operare a fost convingerea administratorilor societății să se înscrie la unele licitații, iar după obținerea documentelor societății preluarea acesteia prin același circuit al documentelor false. Gruparea urmărea preluarea unor firme cu capital important, spre exemplu una dintre societăți a fost evaluată la 10 milioane de euro.

Activitățile beneficiază de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov și sector 3 București, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaților Sibiu, Serviciului de Investigații Criminale Cluj și Sibiu, precum și al serviciilor de acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus