Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Proiectele de management ale celor trei candidate la șefia Spitalului Clinic Județean. Turism stomatologic, centru de cardiologie și call center pentru pacienți

Proiectele de management ale celor trei candidate la șefia Spitalului Clinic Județean. Turism stomatologic, centru de cardiologie și call center pentru pacienți

Lipsa banilor, clădirile degradate ale spitalului, lipsa posibilităților de extindere, spațiul mic pentru Unitatea de primiri urgente, dar și concurența Polisano sunt principalele probleme identificate de cele trei candidate care vor să devină noul manager al Spitalului Clinic Județean. Deși analizele SWOT ale celor trei candidate sunt aproximativ la fel, soluțiile pentru rezolvarea lor diferă. Medicul Liliana Coldea, omul de afaceri Cristina Floricica Neag și expertul contabil Daniela Bozga și-au depus proiectele de management necesare în vederea organizării concursului pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Daniela Bozga: Call-center Pacient și centru de recuperare post COVID

Expertul contabil Daniela Bozga are cele mai multe propuneri concrete de dezvoltare a spitalului, însă planul său de management are mari carențe în editare. Documentul este plin de greșeli, neîngrijit și abundă de prescurtări care nu-și au locul în astfel de document. În opinia dânsei, punctele tari ale spitalului țin de ”medicii doctori în medicină, profesori și conferențiari universitari care îmbină armonios cercetarea științifică cu practica medicală în beneficiul pacientului”. Nu este uitat nici ”personalul medical supra-calificat cu multiple competențe, cu posibilitatea tratării unor patologii complexe”. Este apreciat faptul că există aparatură medicală performantă ”în unele secții” și că există laborator acreditat RENAR.  

Bozga propune crearea unui centru pilot numit ”Call-center Pacient” în care ”o echipă dinamică sună pacientul în maximum 24 de ore de la externare sau în urma unor servicii prestate de spital acestuia, apoi în baza unui algoritm informatic prestabilit sunt selectați pacienții căror li se va adresa întrebări cu conținut prestabilit, prin care pacientul are posibilitatea să vorbească despre experiența sa în spital”. Datele ar urma să fie raportate și la Ministerul Sănătății, precizează candidata în proiectul de management.

De asemenea, ea cere rentabilizarea indicatorilor și rezultatele economice ale secțiilor prin crearea unor ”sisteme de circuite de servicii spitalicești profitabile pentru spital prin modernizarea unor structuri deja existente și înființarea unor noi structuri spitalicești”.

Turism stomatologic la Spitalul Județean

Daniela Bozga vede o oportunitate în atragerea de fonduri pentru spital în crearea unui program de ”turism stomatologic medical”, pentru pacienții din zona UE. Odată format acest program ea țintește și accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea lui. ”Apelarea la fonduri europene nerambursabile pentru această specialitate, cu servicii adresate tinerilor pe categorii de vârstă în care prevenția să fie centrală, tineri care vor sta ca bază de retenție în tratamente viitoare ce vor asigura nișa de pacienți potențială – inclusiv familiile lor, pentru adresabilitatea serviciilor spitalului ”, scrie în descrierea proiectului Daniela Bozga.

Totodată, ea propune înființarea unei structuri noi spitalicești de pneumologie cronici și acuți ”care să trateze pacienții cu afecțiuni respiratorii pornind de la faptul că spitalul s-a adaptat la situația pandemică creată prin tratarea pacienților de COVID cu aparatură și resursă umană”. Tot ea propune și înființarea unei săli de fizio-kineto terapie post-partum și pentru lăuze ”în vederea asistării specializate de către personal calificat al spitalului în vederea recuperării rapide a mămicilor de până la un an de la naștere”.

În proiectul său de management apare și crearea unei fundații non-profit a spitalului, ”cu scop altruist de susținere a activităților de interes a spitalului și de strângere de fonduri din cotizația membrilor, donații, sponsorizări, pentru activitatea spitalicească”.

Liliana Coldea a făcut copy-paste după copy-paste

Pe principiul din fotbal ”echipa care câștigă nu se schimbă”, fostul manager al Spitalului Clinic Județean, Liliana Coldea, candidează din nou pentru această funcție cu același proiect de management cu care a câștigat ultimele două concursuri la care a participat. La care a participat singură și în urma căruia Consiliul Județean are un proces pe rol pentru organizarea în afara prevederilor legale. Acel proiect de management pentru care Coldea fusese acuzată că e ”copy-paste” după un alt proiect de management cu care a câștigat concursul de manager al Spitalului CF. Singura diferență față de proiectul din urmă cu un an este că obiectivele nu mai au durata de implementare trei ani, așa cum a scris la precedentul concurs, și de patru ani.

Coldea vede în continuare ca o oportunitate faptul că există o relație bună cu Consiliul Județean și cu Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate, deși are o finanțare redusă de la CJAS și instituția în cauză e acuzată că impune un contract fără posibilitatea de negociere.

De asemenea, Liliana Coldea propune, la fel ca dățile trecute implementarea managementului calității în spital și menținerea acreditării spitalului, îmbunătățirea calității serviciilor medicale în termen de 4 ani, îmbunătățirea managementului resurselor umane, restructurarea serviciilor oferite de spital în funcție de solicitările pacienților, modernizarea infrastructurii spitalului în termen de patru ani și îmbunătățirea mecanismelor de control.

Cristina Floricica Neagu: Reabilitarea secțiilor, igienizare și centru de cardiologie

Omul de afaceri Cristina Floricica Neag vede ca posibilă soluție pentru dezvoltarea spitalului dezvoltarea compartimentului de cardiologie intervențională astfel încât spitalul să poată accesa șapte programe naționale de sănătate care privesc boli ale sistemului circulator. Un alt obiectiv urmărit în proiectul său de management, Cristina Neagu propune reabilitarea secțiilor aflate în clădirile istorice, urmărind igienizarea secțiilor, construirea de băi, toalete, sisteme de alarmă la incendiu și a unor spații de depozitare. Rezultate așteptate: ”creșterea numărului de pacienți, îmbunătățirea condițiilor hoteliere, scăderea infecțiilor nosocomiale, organizarea corespunzătoare a spațiilor”. Al treilea obiectiv urmărit: abordarea unor noi posibilități de creștere a veniturilor spitalului prin contractarea a noi servicii de la CJAS, elaborarea de tarife și furnizarea serviciilor cu plata și proiecte de cercetare și europene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Pe hîrtie pot pune n proiecte... oricum nu o sa realizeze nimic!!!! Normal ar fii că dacă ai 10 proiecte și pe baza acestora cistigi postul iar la terminarea mandatului ai 1/ realizări...sa dai înapoi salariul pt ce nu ai realizat!!! Altfel postul se cîștiga pe baza de minciuni!!! Daca vine ...un...nea caisa cu...o lista de 100 de proiecte copiate de pe net ? Logic ar fii sa cîștige nu i așa...că are proiecte!!!!
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 1 an

Ce a ajuns Sibiul! Sau așa a fost dintotdeauna? Ce nulități ne conduc la primărie, CJ, prefectură, spitalul județean! Ce rușine!

Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

peste 4 ani alege-i pe neimpecilii tăi
Raspunde

Dante

Acum 1 an

Atâta timp cât există un director PNL pe perioada nedeterminată în spitalul județean și care cel mai probabil trage toate sforile, nu o să vedeți concursuri corecte!
Raspunde

Rusine

Acum 1 an

Turism stomatologic la sibiu ?? Terminati bai cu prostiile, cand aud de sb, de iasov, astia sunt praf si pulbere! Ia luati un absolvent de stoma de la sibiu, si vedeti ce e de capu lui! Toti au venit in sb sa parvina, au facut pe d...cu in 4 si au ajuns in sibiu, si nu mai pleca! Duceti-va bah acasa la voi, in marile orase de unde veniti! Mergeti si faceti treaba buna la voi! veniti ca termitele si uitati sa plecati! Va faceti transferuri de peste tot (de unde nu va ia nimeni de buni) si veniti la sb, ca i-ati gasit pe sibieni mai mototoi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus