Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Cod portocaliu de ploi, în județul Sibiu. Pompierii transmit recomandări

Cod portocaliu de ploi, în județul Sibiu. Pompierii transmit recomandări

Un nou cod portocaliu de ploi a fost emis de Agenția Națională de Meteorologie, valabil de astăzi de la ora 16 până mâine la ora 21, în județul nostru.

Recomandările ISU Sibiu în contextul Codului Portocaliu de ploi însemnate cantitativ în vigoare de astăzi începând cu ora 16:00. Fenomenele care se vor manifesta sunt ploi însemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

În acest context, la nivelul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență se iau măsuri de verificare/pregătire a tehnicii de intervenție, prin dispeceratul unității se notifică toate primăriile, operatorii economici, sursa de risc, iar situația înregistrată la nivelul județului Sibiu este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Sibiu.

Pompierii sibieni transmit o serie de recomandări:

✅curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

⛔rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

✅urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

✅ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;

✳️construiți bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundație;

✳️pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

În situația manifestării vântului puternic, recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. În cazul unei situații de urgență reale, solicită cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus