Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Elevii din Cisnădie se reîntorc în on line. Rata de incidență este de 1,07

Elevii din Cisnădie se reîntorc în on line. Rata de incidență este de 1,07

Peste 170 de elevi din două comune sibiene se întorc la cursuri, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în timp ce peste 600 de elevi din Cisnădie intră în on line după ce localitatea depășește, din nou, rata de incidență de 1 la mia de locuitori. În județul Sibiu sunt 41 de localități care se află în scenariul 2 și 313 în scenariul 1.

 Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 49 din 19.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu un număr de 172 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Cristian și Poiana Sibiului se întorc la cursuri. Ei se adaugă celor 318 elevi din U.A.T.-ul Roșia care s-au întors la cursuri începând de azi. De asemenea, un număr 631 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Cisnădie se întorc în învățământul online, alături de cei 57 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Arpașu de Jos care, începând de azi, desfășoară orele online.

 În urma acestei hotărâri s-au stabilit următoarele scenarii:

  • scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 41 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Sadu, Cârțișoara, Arpașu de Jos, Șeica Mică, Orlat, Slimnic, Ludoș, Bârghiș, Miercurea Sibiului, Poplaca, Cisnădie și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  • scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 313 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Situația se poate schimba în urma incidenței ce va fi raportată duminică, 30.05.2021, de către D.S.P. Sibiu și Prefectura Sibiu.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus