Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Pfizer pentru copiii de 12-15 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene, informează AFP, citat de Agerpres.

''Aşa cum era prevăzut, comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a autorizat astăzi utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru adolescenţi de la 12 la 15 ani'', a declarat Marco Cavaleri, responsabil cu strategia vaccinală a EMA, cu prilejul unei conferinţe de presă.

"Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!
Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.
Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.
În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților", a declarat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV,  potrivit Ro-Vaccinare

Vizualizari: 880

Comentarii

4 comentarii

Cetatean

Acum 3 luni

Credeați că va fi altfel ? Un vaccin in faza experimentală e aruncat și asupra copiilor, când s-a văzut că acestia nu prea au treabă cu monstruosul virus. Încă nu le-a ajuns banii ? Hai , nu publicați !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Cetatean

Acum 3 luni

Uite ca au publicat!Esti disperat ca lumea nu pune botul la aceste "mari adevaruri"si va ignora?Iata ca oamenii rationali nu mai cred pe Teodosie,Ciutacu,Gadea sau Ciuvica si toata munca lor dusa nonstop!Iar afara nici nu pot sa se vaccineze cati ar dori!Mi-e mila de voi,cetateni guru ai universului
Raspunde

Andrei

Acum 3 luni

Organizația America's Frontline Doctors, moțiune pentru oprirea autorizării federale a serurilor Covid la minorii sub 16 ani Un grup de părinți și medici, cu implicarea organizației politice de dreapta „America's Frontline Doctors” (AFLDS), a depus o moțiune la o instanță federală, redactată de avocatul Thomas Renz, prin care solicită un ordin de restricție temporară „pentru a împiedica extinderea autorizației de urgență a FDA pentru utilizarea vaccinurilor COVID-19 la copiii cu vârsta mai mică de 16 ani", potrivit unei declarații făcute vineri, informează LifeSiteNews. „Nu am văzut niciodată atât de multe efecte secundare la vreun vaccin și FDA să nu ia măsuri”, a declarat Dr. Angelina Farella, director medical pediatric al AFLDS. „Vaccinul împotriva rotavirusului a fost retras pentru 15 cazuri de efecte secundare neletale, iar vaccinul împotriva gripei porcine a fost retras pentru 25 de decese. Dar acum, după propriile date ale CDC, asistăm la o creștere de 12.000 la suta a deceselor din cauza acestor vaccinuri și ei încă mai discută despre administrarea acestora copiilor noștri.” „Copiii noștri nu ar trebui să fie niciodată parte a unui experiment”, a continuat ea. „Nu ar trebui să se acorde autorizații sau mandatări suplimentare. Vrem să păstrăm standardele de siguranță stabilite anterior.” Dr. Farella a citat, de asemenea, statistici ale Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), care confirmă că „copiii prezintă un risc statistic zero pentru COVID-19, ceea ce face ca extinderea autorizației de urgență la copiii mai mici să fie inutilă din punct de vedere medical".
Raspunde

Cetățeanul Es

Acum 3 luni

De la început acesta a fost miza, vaccinarea. Usor, usor ajung la a fi dat nou-nascutilor. Doar, doar nu or mai fi nevoiți să dea atatea alocații, de care apropo, din grija si interes pentru copii și sănătatea lor, nu au bani sa le mărească cu câțiva leuti, doar vaccinul este gratuit, cu rapeluri cine stie cat de dese. La o boala care nu pune probleme copiilor, tinerilor sau celor cu un sistem imunitar care-i inteleg mecanismele. Vorbim despre urmări pe termen lung, ori la asta niciun studiu nu are datele concrete atâta timp cât s-a dezvoltat atat de repede si doar in ani vom putea trage concluziile. Dar ne-au mai vrut ei vaccinati cu ba la gripa aviara, la N1H1, Boala vacii nebune si alte asemenea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus