Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria anunță flux special de vaccinare pentru copiii între 5 și 11 ani, la Cantina de pe Calea Gușteriței. Cinci centre în tot județul

Primăria anunță flux special de vaccinare pentru copiii între 5 și 11 ani, la Cantina de pe Calea Gușteriței. Cinci centre în tot județul

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță un flux special de vaccinare la centrul de la Cantina Municipiului Sibiu  dedicat copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani va începe miercuri, 26 ianuarie. 

"Pentru aceasta, a fost asigurat personalul necesar, s-au făcut amenajările pentru respectarea circuitelor separate, indicate în normative, și s-au achiziționat echipamente medicale adaptate specificului pediatric" se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. 

Cantina Municipiului Sibiu este situată pe Calea Gușteriței, la nr. 22.

Procesul de vaccinare se va desfășura zilnic, de luni până duminică, între orele 08.15 - 19.45. Părinții se pot prezenta cu copiii direct în centru sau pot face o programare pe platforma națională de programări: vaccinare-covid.gov.ro, din contul lor, pentru centrele marcate cu “P_PED”.  

Autoritățile precizează că în acest centrul de vaccinare este activ și un flux dedicat persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, deschis conform aceluiași program. 

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în județul Sibiu sunt cinci centre în care minorii pot fi vaccinați. Unul este în Sibiu (cel amintit, de la Cantina de pe Calea Gușteriței, unul în Avrig, unul în Mediaș, unul în Agnita și unul în Tălmaciu.

Vaccinul adminstrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer/ BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

„Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor (modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare)”, transmit reprezentanții DSP.

P/JJ_PED_CENTRUL DE VACCINARE FIX-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 5 (Sala de sport)

P_PED_ LICEUL TEORETIC GHEORGHE LAZĂR AVRIG-sala de sport

P_PED_CANTINA SOCIALA SIBIU

P_PED_COLEGIUL TEHNIC AUGUST TREBONIU LAUREAN AGNITA-sala de sport

P_PED_SCOALA GENERALA NR 2 SALA DE SPORT TALMACIU

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus