Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Viața în Casa Românească din Gușterița suprinsă prin camera de filmat a unui tânăr sibian

Viața în Casa Românească din Gușterița suprinsă prin camera de filmat a unui tânăr sibian

O muzică liniștitoare înconjoară casa în care preotul Alexandru Ioniță adună comunitatea din cartierul Gușterița, un loc pentru orice vârstă și etnie, dar îndeosebi dedicat copilașilor romi din zonă. Într-un scurt documentar, George Gabriel, un tânăr videograf din Sibiu, dezvăluie familia care s-a format aici, în Casa Românească. 

Munca depusă aici nu se oprește niciodată. Așa s-a transformat dintr-o clădire veche, aproape dărăpănată, într-un mic hub cultural. Filmulețul are o lungime de aproape 7 minute și surprinde oamenii la muncă sau adunați în curte, ascultând muzică tradițională cântată Călin Han, care pe măsură ce trece de la un instrument la altul folosește această oportunitate pentru a ține mici lecții pentru copii. De la un personaj la altul, fiecare persoană prezentată în documentar spune o mică poveste care transformă o clădire cu oameni într-o comunitate. 

Acesta este primul episod dintr-o serie de povești din Sibiu și împrejurimi, pe care George Gabriel își propune să le realizeze. Puteți să îi susțineți activitatea pe Patreon.

Poți susține proiectul prin donații la: Parohia Ortodoxa Sibiu Gușterița I, CIF 6585044 Cont BT - RO80BTRLRONCRT0585118901

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus