Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Mii de copii vor putea urmări o lecție cu drona, transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor

Mii de copii vor putea urmări o lecție cu drona, transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor

Sute de clase vor putea urmări mâine de la ora 11 o lecție cu drona transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor, din Porumbacu de Sus, din județul Sibiu. Proiectul național „Educație la înălțime” își propune  să creeze lecții interactive cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor chiar și după încheierea transmisiunilor live.

Lecția cu numărul cinci din proiectul național are ca temă obiectivul de dezvoltare durabilă „Orașe și comunități durabile” și include filmări cu drona din Țara Făgărașului, interviuri și interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și cu toți participanții conectați pe chat-ul YouTube live.

„Este o bucurie pentru noi să le putem oferi tuturor copiilor un cadou pentru 1 iunie, o experiență educațională unică, dintr-un alt loc de poveste din România, unde aceștia pot înțelege mai clar principiile din spatele Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 11 - Orașe și comunități durabile. Acestea sunt adevăratele moșteniri pe care le lăsăm generațiilor viitoare”, transmite László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Andreea Esca - printre invitații la eveniment

Gazda lecției va fi Cristina Dudan, profesoară de biologie la Colegiul Naţional „Radu Negru“ din Făgăraş, alumnă Aspire Teachers și laureată Merito. Invitați sunt celebrul pictor Ștefan Câlția, fondator, Asociația Sătească Șona Noastră, Andreea Esca, prezentatoare TV, Alina Zară-Prunean, fondatoarea Muzeului de Pânze și Povești din Mândra, Alina Pătru și Radu Bârlă, fondatorii asociației Renascendis.

„Copiii vor vedea imagini inedite despre o comunitate în care zestrea culturală nu este doar admirată ca o piesă de decor, ci este integrată în viața de zi cu zi. Lecția îi va ajuta pe elevi să reflecteze la importanța identității culturale pentru dezvoltarea durabilă a unei comunități”, transmite profesoara de biologie Cristina Dudan, gazda transmisiunii în direct, într-un comunicat de presă.

Lecția poate fi urmărită de copii din toată țara

Ora va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers. Lecția este recomandată elevilor cu vârsta de peste 9 ani și poate fi transmisă la discipline precum istorie, geografie, cultură civică, științe sociale, educație socială, dirigenție, biologie, ecologie.

Profesorii care vor să participe în direct cu clasele lor sunt invitați să se înscrie pe pagina proiectului: www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime

Proiectul național este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.

Sursă foto: Facebook / Catelul de Lut Valea Zânelor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus