Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
17°C

ULBS apare în premieră într-un clasament internațional de renume al universităților

ULBS apare în premieră într-un clasament internațional de renume al universităților

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este prezentă pentru prima oară în QS World University Rankings 2022.

Compania britanică Quacquarelli Symonds (QS) a dat publicității clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2022. Alături de ARWU („Clasamentul Shanghai”) și de THE World University Rankings (realizat de Times Higher Education), clasamentul QS este unul dintre cele mai prestigioase trei rankinguri mondiale din domeniul învățământului superior.

„Noi am mai spus că, dincolo de punctele și de imaginea pe care ni le pot oferi rankingurile, ar trebui să ne preocupe în primul rând creșterea calitativă reală”, a declarat Sorin Radu, rectorul ULBS. 

Aplicând în mod constant în ultimii 5 ani la acest clasament select, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost selectată până acum doar pentru varianta regională a clasamentului, QS EECA (Emerging Europe & Central Asia) University Rankings. În schimb, la ultima evaluare, bazată pe datele din 2020, ULBS nu numai că a reușit să fie acceptată și ierarhizată în clasamentul QS global, dar a obținut un mai mult decât onorant loc 1201+ la nivel mondial, în condițiile în care nicio universitate românească nu s-a mai clasat anul acesta între primele 1000 de universități din lume. În plus, performanța ULBS este cu atât mai notabilă cu cât doar 11 universități românești au fost acceptate și ierarhizate în clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2022, dintr-un total de aproximativ 7000 de instituții de învățământ superior evaluate.

„Reușita din QS 2022 ne reamintește că performanța atrage de la sine recunoașterea, și nu invers. Totuși, există încă în universitatea noastră numeroase zone pe care mai putem crește semnificativ, iar eu sunt convins că anii următori ne vor aduce poziții și mai bune și includerea în alte rankinguri prestigioase”, a adăugat el.

 La nivelul ULBS, raportarea QS World University Rankings 2022 s-a realizat de către o echipă coordonată de prof. univ. dr. Mihaela Herciu.

Vizualizari: 1453

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Famiglia ULBS

Acum 4 zile

Acest articol se traduce asa: ULBS a tot cotizat si a aplicat la nu stiu ce top, facut de o institutie obscura ca sa dea cat de cat bine pentru viitorii saormari ai Sibiului, veniti in bancuri ca somonii. Cu toate astea, niciodata nu va scapa de mediocritatea purulenta in care se scalda de la infiintare. Cum sa compari UBB din Cluj care isi are originile in evul mediu, ca institutie iuzuita, cu CAP-ul asta sibian cu vechime de cativa zeci de ani? Ce rusine de universitate si mediu academic!
Raspunde

V

Acum 3 zile

Maestre, vezi ca nici UBB nu a mai prins anul asta loc in topul 1000 al universitatilor, apropo de mediocritate purulenta (ma intreb daca s-a intamplat ceva dupa plangerile de acum cativa ani ale medicilor din Franta, care s-au trezit ca rezidentii francezi cu facultate facuta la Cluj, pe bani, cum altfel?!, nu stiau sa faca nici un EKG). ULBS ''livreaza'' an de an ingineri de prima mana, tineri auditori in justitie, avocati si medici de calitate, iar asta e doar o enumerare sumara. N-a zis nimeni ca e ULBS vreun Cambridge din Balcani, dar nici nu putem sa stergem pe jos cu universitatea asta din cauza catorva profesori slabi si a unor studenti care se ascund de viata bifand ''o licenta'', adica ce se intampla prin toata tara... Mai usor cu pianul ala de la Cloooj pe treptele frustrarii...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dragos v-o Dă

Acum 3 zile

Apare si Sibiul intr-un clasament obscur, ca sa nu mai comenteze lumea ca e la nivel cu facultatile private de apartament. Nici un om serios nu vine sa studieze aicea, ulbs-ul fiind doar o afacere a unor smecheri locali, ca sa ia bani de la fraieri si de la stat.
Raspunde

Cineva

Acum 2 zile

Haha, ca oricum pe timeshighereducation nu are nici o șansă... Câte și mai câte prin ULBS
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus