Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

FOTO Ce trebuie să faci când te întâlnești cu ursul

FOTO Ce trebuie să faci când te întâlnești cu ursul

Fundația Mondială a Naturii (WWF) din România a elaborat o serie de recomandări pe care ar trebui să le ia în considerare toți cei care s-ar putea întâlni, în anumite circumstanțe, cu un urs. În condițiile în care în ultimele luni numărul urșilor care au ajuns în zone populate de oameni a crescut, Jandarmeria Sibiu a transmis mai departe aceste recomandări și reguli de conduită la întâlnirea cu ursul.

În zonele populate de urși, WWF recomandă să porniți la drumeție în grup și să faceți zgomot de intensitate medie, astfel încât urșii să fie alertați de la distanță și din timp de prezența voastră. În aceste condiții, cel mai probabil urșii vă vor evita. În cazul în care însă nu veți reuși să scăpați de o întâlnire cu ursul, mai jos descoperiți câteva reguli pe care trebuie să le respectați, ca să vă creșteți șansele de a scăpa teferi. 

Primul pas pentru a evita o întâlnire nedorită cu un urs în preajma casei este amenajarea unor recipiente de depozitare a deșeurilor „anti-urs”. În consecință, urșii nu vor mai fi atrași de hrana obținută ușor, explică WWF. 

Dacă vă propuneți să campați în zone cu populații semnificative de urși, aveți la dispoziție o serie de sfaturi utile pe care le puteți urma, în așa fel încât excursia în mijlocul naturii să fie una plăcută și fără evenimente. 

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mos Martin

Acum 2 zile

Va recomand ca la intalnirea cu ursul sa aveti pampersul ,,montat'' !!!
Raspunde

Ursulescu

Acum 2 zile

Daca intalniti ursul, faceti-va cruce cu limba,pentru ca mainile nu vor raspunde la apel!Este bine sa aveti in rucsac haine de schimb si un cutit de lemnVor fi de mare ajutor! PS-Cunosc pe cineva care dupa o intalnire cu un urs(spre Poiana Neamtului-Avrig)i-a pierit graiul,vreo 3-4 ore neputand nici macar spune ca s-a intamplat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 1 zi

Trebuie redusa populatia de ursi ,prin impuscare,mutare etc pana nu se ajunge la victime umane.
Raspunde

B.Utoru

Acum 1 zi

O ursoaică mergea prin pădure cu puiul după ea. -Bebe, dacă vezi un om, nu-l ataci imediat, ci-l lași un minut-două să te privească. -De ce? -E mult mai bun fără caca în el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus