Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Barna, despre banii pentru Sibiu din PNRR: Spitalul e aproape sigur, în rest depinde de primari

Barna, despre banii pentru Sibiu din PNRR: Spitalul e aproape sigur, în rest depinde de primari

În afară de alocarea de fonduri pentru o parte din autostrada Sibiu – Pitești, județul are șanse să atragă fonduri prin PNRR pentru proiectul noului spital județean. În rest, Dan Barna arată că de primari mai ales va depinde ”ce câștigă Sibiul”.

Chiar dacă în prezentarea Planului național de redresare și reziliență sunt enumerate mai multe proiecte din județul Sibiu care ar putea primi finanțare nerambursabilă (trenul interurban din Sibiu, locomotive pe baterii spre Copșa Mică, finanțarea extinderii sistemului de management al deșeurilor etc, detalii aici), în cele din urmă vor conta doar proiectele cu o documentație cât mai avansată.

”Foarte multe capitole din PNRR cuprind tipuri de proiecte, dar cele care vor fi efectiv selectate sunt proiectele mature. Perspectiva Spitalului din Sibiu (a noului spital județean – n.r.) este foarte bună: din informațiile care au ajuns la mine – nu pretind că le dețin pe toate – proiectul spitalului din Sibiu este printre cele mai avansate, dacă nu cumva cel mai avansat în pregătire, dintre spitalele județene din țară. Iar lista finală a proiectelor care vor fi finanțate prin PNRR de asta ține cont: de cât de aproape este proiectul respectiv de începerea efectivă a lucrărilor. Stăm foarte bine pe acest proiect al Spitalului și sunt convins că o parte importantă din finanțarea necesară va veni prin PNRR”, a declarat vicepremierul Dan Barna, referitor la spitalul estimat să coste mai bine de 500 de milioane de euro, cu tot cu TVA.

Barna, vicepremierul care coordonează PNRR, a mai arătat că finanțare va fi alocată și pentru loturile 1 și 5 din autostrada Sibiu – Pitești, unde au început deja și lucrările.

În rest, va depinde de primari cum își vor pregăti proiecte. ”Sunt celelalte proiecte din partea autorităților locale: este fondul de 2,2 miliarde de euro adresate unităților teritoria-administrative. Vin sume specifice pentru fiecare UAT și depinde de fiecare cum vor fi cheltuite”, a mai arătat Barna.

Vizualizari: 883

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tupeu de cioban

Acum 5 zile

Securila, cum e cu fondurile europene? ne ajuti tu putin, ca esti expert !! sotia, la 350.000 ron net pe an, e bine, nu ? peste tot, daca nu cade, pica, voi sunteti statul mafiot roman!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus