Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Patru cazuri noi, șase decese. Cinci sibieni sunt decedați lunile trecute, în alte județe

Patru cazuri noi, șase decese. Cinci sibieni sunt decedați lunile trecute, în alte județe

Numărul sibienilor decedați în urma infectării cu COVID crește în această lună, deși numărul infecțiilor este la minimul din această pandemie, cu o medie pe șapte zile de sub 3 cazuri. Principala cauză este recalcularea deceselor din pandemie, atât în județul Sibiu, cât și în alte localități din țară. În urma acestor verificări s-au descoperit la nivelul județului patru decese care nu erau consemnate până acum, iar în afara județului s-au identificat alți șapte sibieni morți de COVID în spitale din alte zone ale țării. Ieri, au fost identificate două astfel de situații, iar astăzi alte cinci. Astfel, numărul total de sibieni decedați în urma infectării cu SARS CoV-2 ajunge la 1.056 la un total de 26.492 de cazuri identificate oficial, rezultând un procent de mortalitate de 3,98%. În luna mai, procentul de decese din numărul total de cazuri în județ a fost de 8,52%, iar În această lună, după ce numărul de cazuri noi a scăzut până aproape de zero, iar decesele au continuat să apară în statistici, în urma cazurilor deja internate sau în urma recalculărilor, rata mortalității este de 47,36%.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26492 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore, patru persoane. Până la data curentă au fost vindecate 21.378 de persoane, iar 1.056 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 40 de persoane, dintre care pe ATI 5 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 388 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 167 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 38 persoane în izolare la domiciliu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus