Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Jucătoare de tenis de performanță, cu o latură artistică. „Decorarea ceramicii cu lut mă împlinește”

Jucătoare de tenis de performanță, cu o latură artistică. „Decorarea ceramicii cu lut mă împlinește”

O sibiancă de 23 de ani și-a transformat hobby-ul în afacere, atunci când a descoperit că nu este doar o activitate de timp liber, ci chiar se pricepe la asta. Amalia creează căni sau seturi cană cu farfurie, din ceramică, decorate cu lut polimerizat profesional. Asta când nu predă tenis de câmp.

Sportivă de performanță, actualmente antrenoare de tenis de câmp, Amalia Beksi și-a căutat o activitate plăcută care să îi ocupe timpul liber și care să îi împlinească firea boemă, romantică. Așa a început să învețe cum să creeze diferite obiecte pe care să le dăruiască celor dragi și a descoperit decorarea ceramicii cu lut polimerizat profesional - pe scurt, face mici decorațiuni pentru căni și farfurioare de cafea.  „Ideea a pornit în urmă unor încercări de a găsi un hobby recreativ, a face cadouri handmade pentru persoanele dragi din viața mea, dar totul a evoluat foarte rapid, iar după postarea unor rezultate pe rețelele de socializare, întrebările s-au transformat în comenzi și cereri, iar pasiunea în meșteșug și meserie. Decorarea ceramicii cu ajutorul lutului polimerizat profesional mă împlinește sufletește cum alt job pe lângă marea mea pasiune - tenisul - nu a reușit până acum. Pur și simplu ador procesul, rezultatul și zâmbetul clienților când primesc creațiile”, povestește sibianca.

Deși a descoperit încă de la început că are talent pentru acest meșteșug, Amalia a fost nevoită să învețe totuși care sunt cerințele unei astfel de meserii. A început să caute pe internet toate detaliile și locurile de unde ar putea să își cumpere cele mai bune materiale. „M-am inspirat mult la început de pe internet. A trebuit singură să cercetez și să îmi dau seama ce fel de lut ar fi cel mai calitativ, de unde să găsesc cele mai frumoase și originale căni, care este procesul complet și cum aș putea să aduc un strop de originalitate și din personalitatea clientului în fiecare lucrare! Totul a decurs destul de lin, deoarece la scurt timp mi-am dat seama că mă pasionează și, culmea, mă și pricep când vine vorba de această îndemânare.”

5.000 de lei investiți treptat în mica ei afacere

Afacerea a început să îi aducă profit după aproximativ o lună de mici comenzi și mult exercițiu. „Ulterior au început să vină și comenzi consistente, colaborări cu mici saloane de înfrumusețare și multe aprecieri în mediul online. Expunerea contează foarte mult pentru un mic brand la început de drum, mai ales că totul constă în investire în acest punct, iar veniturile nu sunt neapărat consistente, dar aprecierile sunt un imbold zilnic care te fac să mergi mai departe”, mărturisește Amalia.

Din punct de vedere financiar, investiția a fost graduală, spune tânăra, estimând că în total până în prezent a alocat afacerii sale aproximativ 5.000 de lei. „În schimb, timpul depus în cercetare, practică și perfecționare aș putea spune că ar fi mai valoros, iar acesta chiar a fost și este depus din plin!”

Tematică florală pentru toate creațiile

Produsul final este o cană sau un set format din cană și farfurie, decorate cu lut polimerizat profesional în tematică florală. Produsul este utilizabil. „Dorința mea este de a transforma unul dintre cele mai prețioase momente ale zilei, precum dimineața, într-unul cât mai special, iar noi propunem valorificarea acesteia printr-o cană preferată prețioasă, din care fiecare să își bea "licoarea" magică și să își înceapă ziua într-un fel cât mai de poveste!”

Materialele folosite sunt lutul polimerizat, bicomponentul de lipire a elementelor - cană și decorațiune, precum și toate uneltele necesare pentru realizarea diferitelor motive - petale, frunze, tulpini și așa mai departe. Tânăra evită folosirea matrițelor, pentru că își dorește ca fiecare creație să fie cu adevărat unică și specială.

Cei care doresc să vadă creațiile Amaliei pot intra pe pagina de Facebook De.poveste sau pe pagina de Instagram @de.poveste. 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nonick

Acum 4 luni

"Produsul este utilizabil" - este utilizabil pana cand ajungi sa speli asa ceva, cand o sa constati ca intre petale nu ai cum sa ajungi, o sa ramana apa care nu se va scurge, se vor dezvolta bacterii si mucegaiuri care se vor innegri si vor mirosi urat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus