Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Premierul României, despre dezinfectanții diluați descoperiți de Turnul Sfatului: vom prezenta public o analiză

Premierul României, despre dezinfectanții diluați descoperiți de Turnul Sfatului: vom prezenta public o analiză

Prezent la Sibiu, premierul României, Florin Cîțu, a fost întrebat de reprezentanții Turnul Sfatului care este motivul pentru care instituția pe care o conduce, Guvernul, nu este capabilă să controleze piața dezinfectanților din România.

Întrebarea i-a fost adresată ca urmare a investigației TS care a arătat nu doar că biocidele neconforme au inundat piața din România, ci și faptul că instituțiile statului au fost informate asupra acestui lucru, încă de la izbucnirea pandemiei. Asta pe lângă istoria scandalului Hexi Pharma, devenit public în urmă cu cinci ani și care, în ciuda amplorii, nu a pus ordine pe piața dezinfectanților. Răspunsul premierului a ocolit întrebarea.

”Știu analiza, Ministerul Sănătății a răspuns deja și a spus că face o evaluare. Ceea ce pot să întăresc este să vă garantez că atunci când acea analiză va fi făcută - și o să cer să fie cât mai repede - o vom prezenta public”, a răspuns Cîțu.

După ce i s-a arătat că analiza Ministerului Sănătății tot doar acte verifică și nu compoziția dezinfectanților de pe piață, premierul a răspuns tot scurt. ”O să cerem o evaluare și vă garantez că aceea va fi făcută public”.

Vizualizari: 1318

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus