Marţi,
19.10.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Nemulțumirile sibienilor au fost ascultate. Primăria înlocuiește limitatoarele de viteză de pe Alba Iulia

Nemulțumirile sibienilor au fost ascultate. Primăria înlocuiește limitatoarele de viteză de pe Alba Iulia

Limitatoarele de viteză care afectau casele locuitorilor de pe Șoseaua Alba Iulia, în zona intersecției cu strada Vasile Cârlova, au fost îndepărtate permanent. Acestea vor fi înlocuite cu metode alternative de sesizare a șoferilor asupra necesității de a limita viteza pe acest sector de drum.

Reporterul Turnul Sfatului relata, într-un reportaj publicat în urmă cu două săptămâni, povestea locuitorilor de pe Șoseaua Alba Iulia și efectul pe care l-au avut asupra pereților vibrațiile cauzate de traficul intens de pe limitatoarele de viteză amplasate chiar în fața caselor lor. În urma numeroaselor sesizări făcute de aceștia către Primăria Sibiu, municipalitatea a înlăturat „calmatoarele”.

„Primăria Sibiu a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor care locuiesc în zonă cu privire la zgomotul creat de trecerea mașinilor peste aceste limitatoare și impactul asupra construcțiilor a vibrațiilor cauzate de traficul care trece peste acestea. Prin urmare, ținând cont de plângerile locuitorilor, Direcția Tehnică a propus Comisiei de Circulație demontarea limitatoarelor, Comisia avizând favorabil această propunere”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

De asemenea, Direcția Tehnică a găsit câteva măsuri alternative pentru limitarea vitezei în zonă. „Pentru a avertiza șoferii cu privire la riscurile circulației cu viteză excesivă în această zonă, Direcția Tehnică a propus măsuri alternative de siguranță. Pe lângă păstrarea indicatoarelor de limitare a vitezei la 30 km/h, se vor amenaja marcaje rezonatoare pe ambele sensuri de circulație, iar în curba de la intersecția cu str. Cârlova se vor instala separatoare de sens cu stâlpi flexibili de cauciuc și elemente reflectorizante pe axul benzii”, a anunțat sursa citată.

Citește și VIDEO „Vibrațiile ne distrug casele”. Dezastru pe Șoseaua Alba Iulia

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Un sofer

Acum 4 luni

Bun, poate o sa ziceti ca-s carcotas, dar pagubele cauzate pana acum cine o sa le acopere sau credeti ca daca ati scos prostiile alea si le-ati inlocuit cu alte prostii s-a rezolvat problema? De ce numesc rezonatoarele prostii? pentru ca nu au nici un efect impotriva soferului bizon, doar produc ZGOMOT ca d-aia se numesc rezonatoare. Credeti ca zgomotul ala nu va afecta locuitorii din jur? Am zis si data trecuta. Radarul e singura solutie, soferul roman nu are frica decat de amenda.
Raspunde

Hodoronc Tronc

Acum 4 luni

Sa umple orasul de radare mobile, apoi sa vedeti zmeii cum circula fara bani.... ia mergeti in Italia si dati-va cu 80 km\h prin oras, vedeti ce se intampla.... hai zmei, ca toti ati fost "pe-afara" si stim toti cum acolo umblati cu 25 km\h de frica amenzilor. Aici... va da romanismul pe-afara, cum treceti granita incepeti sa scuipati seminte, iar cum intrati in vreo localitate, accelerati in loc sa incetiniti.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

Cauza principala este AMATORISMUL, IGNORANTA si INCOMPETENTA din primaria Sibiu!!! Unii care stiau cu ce se maninca administratia nu instalau asa ceva de la bun inceput! Si DA, RADARUL (cu amenzi, nu ala de pe Balea!) e de departe cea mai buna solutie!!!
Raspunde

Vivi dragan

Acum 4 luni

pentru cei care comenteaza cu privire la radare fixe - voi nu va intrebati de ce radarele fixe au fost desfintate de acum 10 ani ? mai cititi si voi din legislatie si apoi comentati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus