Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Cîmpeanu: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută

Cîmpeanu: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că educaţia sexuală este importantă şi trebuie cuprinsă într-un sistem "modular" sub conceptul "Educaţie pentru viaţă".

El a spus că sunt dezbateri pe această temă în coaliţia de guvernare.

Potrivit lui Cîmpeanu, toţi elevii vor putea să aibă posibilitatea retragerii de la aceste cursuri în cazul în care părinţii nu sunt de acord.

"Sunt dezbateri în coaliţie. Punctul meu de vedere este extrem de clar: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă - va fi propunerea Ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord. Este acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie. Doi - educaţia sexuală este integrată în momentul de faţă în programa de educaţie sanitară. (...) Această programă este foarte judicios construită. Pleacă de la clasa a V-a cu cele mai simple noţiuni şi merge crescendo până la clasa a XII-a până la cele mai complexe şi complicate noţiuni de educaţie sexuală. Este o programă foarte bine gândită care trebuie predată de profesori de biologie şi de cadre medicale, eventual", a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Cîmpeanu a spus că propunerea Ministerului Educaţiei este ca disciplina să fie integrată printr-o repartizare a noţiunilor treptată, corelată cu vârsta elevilor, alături de educaţie sanitară, educaţie pentru alimentaţie sănătoasă, educaţie juridică, financiară, rutieră, care ar putea fi grupate într-un sistem modular sub conceptul "Educaţie pentru viaţă", "să fie într-adevăr o oră obligatorie pe săptămână de la clasa a V-a la clasa a XII-a integral gimnaziu, integral liceu", a menţionat ministrul.

Cîmpeanu a afirmat că există şi problema resursei umane "competente" să predea această disciplină, lucru pe care Ministerul Educaţiei are datoria să îl rezolve.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Andrei

Acum 1 an

Profesorul si scriitorul Adrian Papahagi despre mizeriile ideologice USR-iste: https://r3media.ro/adrian-papahagi-demonteaza-argumentele-favorabile-educatiei-sexuale-cea-mai-buna-educatie-sexuala-este-o-familie-buna/
Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

L-aș întreba pe Câmpeanu: părinții lui au fost educați sexual?
Raspunde

Ptr Parintele

Acum 1 an

Alte vremuri!!!!
Raspunde

Ghita

Acum 1 an

da sigur PCR in fiecare ora te ****la cap, la tara si cu difuzoare pe stilpi
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Sau daca ce i-au spus lui despre sex cand a ajuns la pubertate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus