Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Sibiu sub cod portocaliu de caniculă: nu vă deplasați între orele 11 și 18

Sibiu sub cod portocaliu de caniculă: nu vă deplasați între orele 11 și 18

Specialiștii sibieni transmit o serie de recomandări localnicilor care se vor confrunta, în următoarea perioadă, cu valuri de căldură intensă, întrucât județul nostru se află sub incidența unui cod portocaliu de caniculă.

Conform notei informative postate pe Facebook de Prefectura Sibiu, printre recomandări se numără evitarea aglomerației și a expunerii la soare între orele 11 și 18, consumul de 2 litri de lichide în fiecare zi și o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume. Hainele purtate în această perioadă trebuie să fie lejere, subțiri și deschise la culoare, neapărat însoțite de pălării și ochelari de soare. 

De asemenea, mențineți legătura cu persoanele în vârstă, pentru a vă asigura că au o stare de sănătate bună și nu lăsați copiii sau animalele de companie în autoturisme. 

Consultați mai jos întreaga listă cu recomandări. 

Vă reamintim că „în zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade”, au transmis meteorologii.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus