Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

FOTO După trei ani, Primăria anunță redeschiderea Băii Populare. Cu rezervare și plata în avans!

FOTO După trei ani, Primăria anunță redeschiderea Băii Populare. Cu rezervare și plata în avans!

Marți, 6 iulie, este ziua în care Baia Populară își va redeschide bazinul și celelalte servicii actualizate inclusiv la prețuri. Accesul, însă, este restricționat doar celor care își fac rezervare și plătesc înainte.

Redeschiderea Băii Populare vine după ample lucrări de reabilitare și extindere (aproximativ trei milioane de euro), începute în 2018 și finalizate anul trecut. Baia Populară a rămas închisă și după finalizarea lucrărilor, din cauza restricțiilor impuse în pandemie, iar anul acesta redeschiderea a fost amânată până la finalizarea procedurilor de angajare de personal.

Cei care doresc să devină clienți ai Băii Populare, însă, vor trebui să își facă programare, reprezentanții instituției arătând că astfel pot să respecte restricțiile care mai sunt menținute (legislația în vigoare impune accesul la bazine acoperite și alte de facilități sportive doar în baza unei programări prealabile). ”De la 1 iulie puteți face rezervări. Accesul la serviciile Băii Populare va fi posibil exclusiv cu rezervare, pentru protecția clienților, legislația prevăzând deocamdată anumite restricții cu privire la numărul de persoane care pot fi prezente simultan în bazin, în saune și în sala de fitness”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu. 

Rezervările se fac on-line, pe site-ul Băii Populare (www.baiapopularasibiu.ro/), procedeu în cadrul căruia după ce trebuie selectate ora, data și tipul de servicii dorite, trebuie și achitat în avans. ”Primele trei persoane care vor face o rezervare vor fi premiate cu un cadou surpriză”, promit autoritățile locale. Rezerv

Cei care nu au posibilitatea de a face rezervări on-line, trebuie să treacă pe la casierie Băii Populare. ”Accesul în zonele de servicii ale Băii Populare se va face de acum cu brațări digitale”, mai arată autoritățile locale.

Cinci zile pe săptămână

Baia va fi deschisă de marți până vineri între orele 7 și 21, sâmbăta între orele 9 și 21, duminica și lunea fiind închisă pentru întreținere. “Putem deschide în sfârșit Baia Populară și să ne bucurăm de tot ceea ce am amenajat acolo. Sibienii se vor putea relaxa aici, înotând sau folosind saunele, și pot face mișcare într-o sală de fitness dotată modern. Mai sunt încă restricții în vigoare cu privire la numărul de clienți care pot intra simultan, dar programul extins va permite totuși accesul unui număr destul de important de persoane”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului, conform comunicatului Primăriei

Tarife și abonamente: de la cinci la 500 de lei

Prețurile practicate de Baia Neptun au fost aprobate în luna mai de cei pe care i-au ales sibienii în Consiliul local (mai puțin reprezentații USR PLUS, care au cerut o reducere a acestor tarife cu 20%).

20 de lei vor plăti adulții pentru accesul timp de o oră și jumătate la bazinul de înot, prețul fiind redus la jumătate pentru copii, elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. 20 de lei va costa biletul de acces la sala de fitness pentru trei ore, prețul redus pentru categoriile mai sus descrise fiind de 15 lei. Pentru accesul în zona de îngrijire corporală (dușuri), prețul a fost stabilit la 5 lei pentru 30 de minute.

Regulamentul prevede și tarife pentru combinația saună și salină (30 de lei pentru trei ore, respectiv 20 de lei cu reducere) sau pentru ”bazin plus saună” (40 de lei pentru trei ore, respectiv 25 de lei cu reducere).

Abonamentul lunar pentru bazin cu acces de câte o oră și jumătate pe zi va costa 300 de lei, respectiv 150 cu reducere, iar un abonament pentru zece ședințe valabil timp de două luni –180 de lei, respectiv 90 de lei pentru categoriile care beneficiază de reducere. Abonamentul lunar pentru sala de fitness va fi de 120 de lei (100 de lei cu reducere).

Cei care vor dori să aibă acces la toate facilitățile Băii Populare vor plăti un abonament lunar de 500 de lei (350 de lei cu reducere). Cei care doresc acest acces doar pentru o zi vor trebui să plătească 60 de lei (50 de lei cu reducere).

Ce veți putea face la Baia Populară

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

”- Bazinul de înot, complet refăcut, cu filtre noi în apă și aer, cu vestiare moderne și grupuri sanitare. Părinții care doresc să își supravegheze copii în timpul orelor de înot au la dispoziție o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului.

- Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. 

- O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.

- De la 1 august vor fi disponibile și serviciile de masaj și întreținere corporală pentru care angajările de personal sunt în prezent în curs. 

- La etajul I aveți disponibilă o terasă panoramică. De asemenea, un punct de belvedere a fost amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, este acum vizitabil. 

Pentru protecția dumneavoastră: 

-Intrările sunt dotate cu covorașe cu dezinfectant; accesul clienților se va face eșalonat pentru a evita aglomerația la intrare

- Grupurile sanitare sunt dotate cu dispensere cu dezinfectant; astfel de dispensere sunt instalate și în alte zone ale Băii

- Clanțele, mânerele, balustradele și podelele vor fi dezinfectate periodic 

- În cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru, și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare

- Toate spațiile vor fi aerisite natural câte 10 minute la fiecare oră. 

- Aparatele sportive de la bazin (plută, colac, etc) vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator

- Personalul Băii va purta mască permanent”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4616

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Victor

Acum 10 luni

In ultimii 20 de ani a mai fost redeschisa de 2 ori. Cred ca ar fii bine sa si fie pusa in functiune. Baia Populara a fost modernizata in continuu, la fel ca si cartile de identitae, sau permisele auto, sau numerele de inmatriculare, sau pasapoartele.Se pare ca tine de ciclul alegerilor si nu poate fii gasita rezolvarea corecta din prima incercare,Vezi de cate ori a fost modernizata Calea Dumbravii si strada Dima.!!!! PE BANII CETATENILOR ,nu ai primarilor sau sefi de CJ
Raspunde

Gigi contra

Acum 10 luni

Asta e o metoda ca sa-si umfle unii buzunarele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus