Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Fermierul revenit din Columbia, agresat în primărie. ”M-a luat și m-a dat afară din birou”

Fermierul revenit din Columbia, agresat în primărie. ”M-a luat și m-a dat afară din birou”

Toma Zerestea, sibianul întors acasă după ce a încercat să-ți facă un rost în viață în Spania și Columbia, susține că a fost agresat de primarul comunei Turnu Roșu, după ce ar fi vorbit despre problemele comunei cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, la câteva zile după vizita făcută în comună de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a ministrului Muncii, Raluca Turcan și a președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. ”Am participat la o acțiune de prezentare de produse la care a fost și ministrul Agriculturii, Adrian Oros. După prezentarea de produse a avut loc o mică luare de cuvânt, cine dorea putea să-și exprime problemele. Eu când am luat cuvântul, am vrut să susțin o cauză pe tema cadastrului. Aș fi vrut ca pe viitor să introducem la măsurile de pe fondurile europene, să avem noi fermierii posibilitatea să avem niște sume pentru cadastru. Toată lumea are această problemă cu cadastrul. Asta a fost ce am spus, în jur de un minut am vorbit”, a declarat fermierul pentru Agrointel.ro. După câteva zile a mers la primărie pentru a-și prelungi certificatul de producător. ”Din cauza unei erori făcute în atestatul meu de producător, a fost nevoie să-l reînnoiesc. M-am dus la primărie să-mi fac un nou atestat de producător, pentru a putea merge la bancă să-mi deblochez contul. La primărie, doamna agent agricol, foarte amabilă mi-a făcut toate hârtiile, iar când a terminat am fost la domnul primar să le semneze. La scurt timp a venit jos să-mi spună că domnul primar a refuzat să-mi semneze hârtiile pentru că eu am fost la domnul ministru să-l vorbesc de rău. Eu știam că nu am zis nimic de el, așa că m-am dus în biroul dânsului să lămuresc problema. I-am explicat exact ce am vorbit și i-am spus că am intervenit un minut pe tema cadastrului, temă care a fost susținută și de alți primari. I-am spus că nu am zis nimic rău despre dânsul, dar este adevărat că nu face nimic pentru satul nostru. M-a luat și m-a dat afară din biroul lui deși eram cu fetița de 6 ani de mână, m-a bruscat, ceea ce nu e normal!”, a spus fermierul Toma Zerestea, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

La câteva ore după conflictul cu edilul sibian, Toma Zerestea a primit înștiințare, prin viceprimarul comunei, că poate merge să-și ridice actele semnate de primar, cu toate acestea, omul spune că a fost vorba mai mult despre modul în care primarul a gestionat situația, dând dovadă de agresivitate față de el în prezența unui minor.

Există cameră de luat vederi

Primarul comunei Turnu Roșu, Stelian Istrate, nu vrea să comenteze incidentul, însă în discuția purtată cu noi a explicat că fermierul nu a fost agresat, putând demonstra asta cu o înregistrare video. În biroul primarului este instalată o cameră de luat vederi tocmai pentru a se proteja de astfel de situații.

Fermier în Columbia, revenit acasă

Toma Zerestea are o poveste de viață inedită. S-a născut în comuna Turnu Roșu, și-a făcut fermă în Columbia, a muncit în Spania, a jucat în filme columbiene, iar după toate experiențele pe care le-a trăit a decis să se întoarcă acasă revenind la pasiunea sa din copilărie, animalele.  Cum nu avea posibilități prea mari, în 2004 Toma Zerestea a decis să părăsească țara și să plece la muncă în Spania. Aici, sibianul a lucrat de la muncitor necalificat până la șofer, lucrător în ferme și grădinărit. După câțiva ani, sibianul a cunoscut în Spania o fată de care s-a îndrăgostit și pe care a urmat-o până în Columbia, acolo unde și-a cumpărat și o mică fermă, în paralel ajungând să joace în filme ca și figurant. După ce s-a despărțit și a intrat într-o altă relație, bărbatul a decis să se întoarcă acasă.

Întreaga poveste de viață a fermierului o puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 17598

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

2cents

Acum 2 ani

Pai si de ce nu a prezentat inca filmarea care il disculpa? Sau a facut-o? Din articol nu se intelege daca acest aspect a fost sau nu clarificat.
Raspunde

Xxx

Acum 2 ani

Pai la ce sa te aștepți din partea unui fost ciocănar la CFR, atâta il duce capul si pe deasupra este și foarte răzbunător. De ce nu-l întreabă nimeni cu ce bani si-a făcut ferma de animale și casele care sunt pe numele copiilor ?
Raspunde

Un cetatean

Acum 2 ani

Familia Istrate este recunoscuta ptr agresivitate urmata de violenta și răzbunare. Un membru al familiei este judecat ptr viol, se pregătesc și alții.... Despre ne/realizările din comuna.... Se pot pronunța cetățenii care l au votat pe acest incompetent incult suit prin voința poporului într-o demnitate publica. Cazul Istrate este replicat la nivel national
Raspunde

Dani ocna

Acum 2 ani

primarul e pe minareala cu unul pacurean sau parurean venit din italia,prietesuguri mafiote dna sibiu/alba de ce tace?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus