Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

34 de cm, cu tot cu bordură. Topul celor mai înguste trotuare are un nou lider

34 de cm, cu tot cu bordură. Topul celor mai înguste trotuare are un nou lider

Modernizată anul trecut, strada Mozaicului intră direct pe locul I în topul străzilor din Sibiu cu cele mai înguste trotuare.

34 de cm măsoară, la intersecția cu strada Tractorului, singurul trotuar al străzii Mozaicului. Stradă care a intrat în reabilitare în 2019 și a fost finalizată anul trecut, după cum anunța Primăria Sibiu într-un comunicat de presă emis în luna octombrie.

La intersecția cu strada Tractorului, noroc cu bordura, care dublează cei 17 cm ai trotuarului 

Lățimea acestui trotuar este variabilă: între capetele cu o lățime de 34 de cm și, respectiv, 136 de cm, trotuarul are o dimensiune maximă de 163 de cm. Aceste dimensiuni pot fi măsurate pe o porțiune de aproximativ 130 de metri care pornește de la intersecția cu strada Tractorului și în mijlocul căreia sunt plantați și stâlpii de iluminat. După cei 130 de metri, care nu au mai apucat a fi asfaltați, trotuarul se întrerupe brusc și este reluat 50 de metri mai încolo, dar pe cealaltă parte a drumului. Această ultimă porțiune de circa 240 de metri, până la intersecția cu strada Varului, este, însă, asfaltată.

În atenția dezvoltatorilor imobiliari

2,13 milioane de lei, cu tot cu TVA, este bugetul pe care Consiliul local Sibiu l-a alocat, în primăvara anului 2019, pentru modernizarea străzii Mozaicului. Stradă de pământ care a fost modernizată din fondurile împrumutate de Sibiu de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul unui contract atribuit societății Geiger Transilvania (contract în valoare de 13,31 de milioane de lei, cu tot cu TVA, care includea și modernizarea altor șapte străzi de pământ din oraș).

Aflată la marginea orașului, strada nu are, deocamdată, un trafic auto sau pietonal intens. Această situație ar putea să se schimbe, însă, în viitorul apropiat. Conform anunțurilor agențiilor imobiliare, pe strada Mozaicului este scos la vânzare un teren de 5.300 de metri pentru care există un proiect pentru ridicarea a 60 de apartamente și 120 de locuri de parcare. Iar acesta este doar începutul, potrivit anunțurilor imobiliare. ”Din punctul de vedere al documentelor, se află în curs de elaborare documentația pentru un plan urbanistic zonal”.

Dincolo de trotuarul care se termină brusc sunt scoase la vânzare terenuri pentru ridicarea de ansambluri imobiliare

În top

O cititoare a Turnul Sfatului a atras atenția asupra dimensiunilor trotuarului de strada Mozaicului. Asta după articolul publicat despre strada Greierului, aflată în curs de reabilitare și unde, în loc de un trotuar cu o lățime de un metru, în cele din urmă a apărut un trotuar cu o lățime de 67 de cm. Și aceia asfaltați peste scările de acces în blocul din zonă.

Cititorii Turnul Sfatului care au cunoștință și de alte trotuare construite sub normativele în vigoare sunt rugați să semnaleze acest lucru printr-un e-mail la adresa redactia@turnulsfatului.ro

Citește și Topul celor mai înguste trotuare are un nou lider: 67 de cm, cu tot cu bordură. Și peste scările blocului

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

DB

Acum 2 luni

Trebuia măsurat și cât e distanța de trotuar dintre stâlpi și gard. Cred că trebuie să fii gras că biscuitele pe dungă sa te poți strecura pe acolo. Nu mă mir, sincer mă așteptam la astfel de idioțenii, dar chiar sunt curios cum poate trece cineva pe acolo. Nu mai pun problema unei persoane în scaun rulant, mămică cu cărucior, pensi cu căruțul de cumpărături. Geniul meșterilor mă întoarce tot mai mult la Dumnezeu. Îmi fac mai multe cruci decât la biserică.
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 2 luni

Trotuare înguste, viziuni înguste. Tot mai greu să fii pieton în oraș. Nu mai vorbim de traversarea foarte riscantă a unor intersecții, mai ales în zona centrală, unde nu e nici semafor, nici limitator. Prietenii știu de ce.
Raspunde

Eugen

Acum 2 luni

Interesant top. Dar nu inteleg de ce insistati cu acele nume inventate de strazi - ca de exemplu strada Greierului. Daca cinevacu mintea odihnita le-a trecut pe Google nu inseamna ca ele exista in realitate: Greierului, Omizii, Bondarului, Viespei, Porumbilor (toate din zona Ostirii). Sa nu mai zic de un nume de cartier care troneaza peste Turnisor: Ferneziu (de fapt cartier din Baia Mare). Recomand sa folositi harta de pe siteul primariei.
Raspunde

2cents

Acum 2 luni

Foarte fain topul asta, sper ca putem sa facem si un top final pe care sa il prezentam edililor la final de an sau cand se lauda cu "realizarile" in prag de alegeri. Si ar fi fain sa faceti si alte topuri de genul asta, poate asa se mai misca ceva. Puteti face topuri pentru: - obstacole pe trotuarele inguste (firide, contoare, stalpi de tot felul, etc) - latimea carosabilului pe strazi facute dupa '89 - cea mai mica deschidere la strada - cea mai mica distanta dintre 2 blocuri - gura de canal cea mai prost montata - gaurile din asfalt si peticele (dimensiuni, cat dureaza pana sunt reparate si cat rezista pana se formeaza iar) - etc, sunt convins ca aveti mult mai multa imaginatie decat mine :)
Raspunde

2cents

Acum 2 luni

In privinta trotuarelor, cred ca daca veti veni pe Islazului, de sus dinspre Poplacii spre Sacel, veti gasi si trotuar minuscul si chiar lipsa TOTALA a trotuarului pe o portiune cu vizibilitate foarte slaba intre vilele ANL si cele de pe panta. De asemenea veti gasi tot felul de stalpi si contoare/firide care ingusteaza pana la ridicol spatiul si asa meschin. Ce sa mai zicem de abilitatile de slalom pe care trebuie sa le ai pe asa trotuare... Intrarea pe Prelungirea Sacel e si ea superba la aceste capitole. Strazile Poiana Sibiului si Presaca din aceeasi zona sunt si ele demne de topuri dinastea... Si ce e mai interesant e ca toate aceste strazi au fost "ctitorite" in perioada de dupa '90. Asta o fi fost "pohta ce-au pohtit" edilii si urbanistii nostri...
Raspunde

Xcvxcv

Acum 2 luni

primaria ar trebui sa anu accepte acolo sa se faca atatea apartamente doar vile cu maxim p+1 exact din cauza ca nu exista acces suficient pentru pietoni si in viitor mame cu copiii si carucioare sau chiar persoane cu handicap locomotor
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

Strada Distributiei are cel mai mic trotuar.
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 luni

Hai că un copil de până în 7 ani încape cu chiu cu vai pe trotuarul ăla.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus