Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Jurnal de șantier pe Podului. De la: ”Îi mulțumim din suflet doamnei Fodor!” la ”Muncitorii dorm la umbră și ne vorbesc urât”

Jurnal de șantier pe Podului. De la: ”Îi mulțumim din suflet doamnei Fodor!” la ”Muncitorii dorm la umbră și ne vorbesc urât”

Aflată de mai bine de un an și jumătate în lucru, strada Podului din Sibiu se apropie de finalizare. Primăria Sibiu a anunțat că noul termen pentru încheierea lucrărilor este luna august și locatarii dau semne că încep să-și piardă răbdarea.

Este cazul sibienilor din zona intersecției cu strada Pinului. Oamenii spun că de luni de zile nu pot să-și bage mașinile în curte și, cel mai deranjant, de fiecare dată când încearcă să vorbească cu muncitorii pe care îi găsesc pe la poartă li se răspunde agresiv.

”Noi știm că e greu, știm că e mult de muncă în soare și condiții dificile, dar uneori sunt de o nesimțire crasă. Uneori nici nu poți să vorbești cu ei pentru că răspund agresiv, amenințător. I-am întrebat de accesul în curte și ne-au zis că nu ne mai fac nimic, lasă totul așa și pleacă. Înțelegem că au un contract și un grafic al lucrărilor, dar nu înțelegem răspunsurile urâte și atitudinea lor. Uneori vin pe la 9 la muncă, spoi stau vreo jumătate de oră, o oră la cafea, se apucă de treabă și la 12 deja au pauză de masă. Alteori, dacă-i întreb de ce stau, că au fost zile în care au venit și nu au făcut nimic, ne-au răspuns că nu au materiale, n-au ce face. ”Păi, să le aduc eu materiale să termine odată lucrarea?”, ne-a declarat un locatar supărat al străzii Podului.

În fața casei lui în prezent se montau bordurile și se trasau viitoarele trotuare.

Pe de altă parte, porțiunile din cele două capete ale străzii au fost deja asfaltate și se apropie de finalizare. Aici oamenii sunt mult mai mulțumiți. ”A durat mult, ni s-a luat de șantier, dar uitați că a ieșit treabă faină, ne place cum arată totul acum”.

Tot într-un capăt al străzii Podului, unde lucrările sunt aproape gata, am întâlnit-o pe Mia Antinie, fosta directoare a școlii gimnaziale din Gușterița. Privind lucrurile în ansamblu și modul în care arată acum cartierul, ea are numai cuvinte de laudă și mulțumire pentru municipalitate.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate doamnei primar Fodor că ce a făcut dumneaei pentru Gușterița nu a făcut nimeni. Tot a asfaltat și modernizat pe aici, a schimbat fața zonei și îi mulțumim public pentru asta”, spune doamna Antinie.

Cât privește strict strada Podului, care-i trece pe la poartă, doamna Antinie are totuși câteva nemulțumiri punctuale și argumentate. ”Eu cred că cine a făcut proiectarea străzii nici nu a venit la fața locului să vadă cum arată, altfel nu-mi explic de ce au lăsat câte un loc de parcare aproape imposibil de folosit. E cât o mașină, n-ai cum să intri, poate doar dacă treci cu roțile peste spațiul verde. Pe urmă, și spațiul acesta verde, n-am înțeles, avem noi grijă de el, are primăria, că uitați ce buruieni sunt?! Și mai trebuie să pună niște indicatoare rutiere, o limită de viteză... trec unii pe aici nebunește”, completează femeia.

Stadiul lucrărilor pe strada Podului, conform anunțului Primăriei Sibiu de acum câteva zile:

  • S-au finalizat lucrările de modernizare pe tronsonul dintre podul peste Cibin și str. Smârdan
  • Tronsonul dintre DJ 106 și Tăbăcărie s-a asfaltat weekend-ul trecut
  • Este pregătit pentru asfaltare tronsonul dintre Tăbăcărie și fabrica de cărămidă
  • Pe tronsonul dintre str. Smârdan și str. Viilor pe carosabil este așternută piatra spartă, iar trotuarele sunt betonate. Se mai lucrează la iluminatul public și urmează turnarea straturilor de asfalt.
  • Pe tronsonul dintre str. Viilor și fabrica de cărămidă s-a realizat săpătura generală și se lucrează la montarea bordurilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8616

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Se ia asfaltul pe roti !

Acum 2 ani

Voua vi se pare normal aspectul la asfalt. Arata de parca nu e ce trebuie . Poate sunt eu prea carcotas dar se va face praf in 12 luni .
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Nu e dom'le asfaltul de vina, e de vina masina dumitale ca e dinaia care "rupe asfaltul" :) Ei sarmanii se chinuie sa va dea aderenta maxima, ca la drag racing, si dumneata te plangi? :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus