Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Focar de pestă porcină în localitatea Hamba

Focar de pestă porcină în localitatea Hamba

Prefectura Sibiu a anunţat, vineri, că a fost identificat un focar de pestă porcină în localitatea Hamba, unde au fost depistate trei suine bolnave.

"Vă informăm că în data de 9 iulie, pe raza judeţului Sibiu a fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în localitatea Hamba, judeţul Sibiu (ca urmare a sesizării medicului veterinar cu privire la faptul că un număr de 3 suine nu aveau o stare de sănătate bună). Au fost prelevate probe în vederea testării, iar rezultatele au fost pozitive pentru pestă porcină. Ca urmare a confirmării acestor focare, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, cele trei suine bolnave au fost ucise.

Veterinarii au stabilit că zona de protecţie în jurul focarului cuprinde localităţile Hamba şi Şura Mare, pe o rază de trei kilometri. Zona de supraveghere este pe o rază de zece kilometri, cuprinzând localităţile Sibiu, Bungard, Slimnic, Daia, Nou şi Roşia.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 806

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus